Een achtsterren diner

Nieuws overzicht > Een achtsterren diner

De Rotterdamse topchefs Erik van Loo (Parkheuvel**), Francois Geurds (FG Restaurant**) Mario Ridder (De Zwethheul**) en Fred Mustert (Restaurant Fred**) bundelen hun krachten. Met het initiatief 4x010 kan er in één diner bij elk van de vier restaurants een signatuur gerecht met een bijpassende wijn worden genuttigd.

 

De formule

Op één middag of avond genieten van acht Michelinsterren. Er wordt elke maand bij een ander restaurant begonnen en geëindigd. Op deze manier serveert elke chef één keer een signatuur voor, tussen, hoofd en nagerecht. Tijdens het diner worden de mensen van het eerste restaurant naar de volgende restaurants gebracht en uiteindelijk, wanneer gewenst, weer teruggebracht naar het startpunt. Bij elk restaurant kan er worden genoten van een signatuurgerecht met een bijpassend glas wijn. Het project zal de maanden maart, april, mei en juni plaatsvinden.

 

Het arrangement  

Tijdens de 4×010 Sterrentour bestaat het arrangement uit:

 

-Aperitief, amuse, voorgerecht, bijpassend glas wijn en mineraalwater;

-Tussengerecht, bijpassend glas wijn en mineraalwater;

-Hoofdgerecht, bijpassend glas wijn en mineraalwater;

-Dessert, bijpassend glas wijn, mineraalwater en na afloop koffie en friandises.

 

Voor de achtsterren lunch wordt € 50,- per restaurant gevraagd. Voor het achtsterren diner wordt € 56,25 per restaurant gevraagd.

 

Reserveringen lopen storm

Reserveren kan bij elk van de vier restaurants of via de nieuwe website, www.4x010.nl. Wilt u binnenkort nog genieten van een achtsterren lunch of diner zult u snel moeten zijn. 'De reserveringen stromen binnen, het loopt al in de honderdtallen.' Aldus Fred Mustert (Restaurant Fred**).

 

Van deze vier tweesterrenrestaurants hebben er afgelopen jaren drie meegedaan aan de HEERLIJK10daagse. Tijdens de HEERLIJK10daagse krijgt u bij deze tweesterrenrestaurants een lunch voor € 40,- en een diner voor € 45,-. De volgende HEERLIJK10daagse gaat 23 mei van start dus vergeet niet te reserveren! Vanaf 6 mei kunt u reserveren via www.heerlijk10daagse.nl!

 

Wilt u eerder reserveren dan 6 mei? Geef op facebook aan dat u aanwezig bent en u kunt 3 dagen eerder reserveren dan de rest van Nederland!

 

Woensdag 26 februari 2014 - Bron: 4x010