Amarone viert 10-jarig bestaan

Nieuws overzicht > Amarone viert 10-jarig bestaan

In augustus 2016 heeft Amarone (Rotterdam) maar liefst 10 kaarsjes uitgeblazen. Om deze bijzondere verjaardag te vieren heeft dit sterrestaurant een eigen boek uitgebracht. Op 1 september 2016 vond de feestelijke boekpresentatie plaats onder het genot van een, zoals gewoonlijk bij Amarone, overheerlijke perslunch. HEERLIJK.nl was hierbij aanwezig.

1 decennium topgastronomie
In 2006 heetten Patron-Cuisinier Gert Blom en zijn voormalig compagnon Harrie Baas de eerste gasten welkom, waarbij uitstekend gastheerschap en topgastronomie voorop stonden. Inmiddels is het restaurant bekroond met onder andere een Michelinster en 16 Gault&Millau punten. In het boek is dan ook te lezen over de rijke historie van Amarone. Zo staan er herinneringen, mediaberichten, verhalen en gerechten in.

Opbrengst naar Leontienhuis
De opbrengst van het jubileumboek gaat naar het Leontienhuis in Zevenhuizen, een organisatie die zich inzet voor mensen die kampen met een eetstoornis. Leontien van Moorsel, iniatiefneemster van het Leontienhuis, mocht het eerst exemplaar in ontvangst nemen. De keuze voor het Leontienhuis is bewust gemaakt, omdat de grote wens van chef-kok Gert Blom is dat iedereen kan genieten van heerlijk eten. Hij steunt de organisatie dan ook met veel enthousiasme en hoopt dat andere horecaondernemers hem hierin zullen volgen.

Ben jij, net zo als wij, ook ontzettend benieuwd geworden naar het bijzondere boek van Amarone? Je koopt hem nu bij Amarone zelf en diverse Rotterdamse winkels, zoals kookwinkel Kookpunt en Wildhandel Treuren voor slechts 20 euro.

Foto’s van de verrukkelijke perslunch vind je op onze HEERLIJK Instagram. Namens HEERLIJK.nl feliciteren wij Patron-Cuisinier Gert Blom en zijn team met dit jubileum en het gave boek!


Maandag 5 september 2016 - Bron: Heerlijk