Brabants tweesterrenrestaurant gekozen tot beste van Nederland

Nieuws overzicht > Brabants tweesterrenrestaurant gekozen tot beste van Nederland

Foto: chef:Dick Middelweerd en souschef:Joppe Sprinkhuizen

De Treeswijkhoeve** in Waalre is verkozen tot beste restaurant van Nederland, althans zo luidde het oordeel van de HEERLIJK10Daagse bezoekers. Met een 9,25 gemiddeld wist zij de eerste plek te bemachtigen. De Silveren Spiegel in Amsterdam eindigde op nummer 2 met een 9,14. De top 3 wordt afgesloten door Herberg de Engel in Dodewaard. Bezoekers waardeerden de herberg met een 9,03. De HEERLIJK10Daagse is een landelijk culinair evenement waarbij je 10 dagen lang voordeliger kennis kan maken met de gastronomische top van Nederland. Voor een 3-gangen lunch betaal je slechts € 20,-* en voor een 3-gangen diner maar € 25,-*. Per Michelinster wordt € 10,- toeslag gerekend.

Michelinster geen garantie voor plekje in de top 10
Opvallend is dat in de top 10, acht nieuwe restaurantnamen te vinden zijn ten opzichte van de vorige HEERLIJK10Daagse. ‘t Kalkoentje (Rhenen, nr. 4.) en Op de Hej (Sint-Geertruid, nr. 6) zijn oude bekenden. In de top 10 zijn 4 restaurants terug te vinden die zijn bekroond door Michelin. Op nummer 5 staat ‘t Nonnetje** (Harderwijk), afgelopen maand namen zij hun tweede Michelinster in ontvangst. Ondanks deze bekroning, rekenden zij tijdens de HEERLIJK10Daagse enkel de toeslag voor één Michelinster. Dit werd door de gasten zeer gewaardeerd. Plek 7 is voor Bretelli* (Weert) en 8 is voor Kasteel Heemstede* (Houten). Hekkensluiters zijn De Gevangentoren (Vlissingen, nr. 9) en Het Molenhuys (Rijkevoort, nr. 10).

Gesloten reserveringssysteem
Enkel degene die de reservering maakt ontvangt de uitnodiging om een review achter te laten. Hierdoor kunnen alleen de mensen die daadwerkelijk gegeten hebben in het restaurant hun ervaring op de website delen. Dit maakt het oordeel van de bezoekers extra waardevol en betrouwbaar.

Voor in de agenda!
De restaurants die behoren tot de winnaars mogen van 23 januari t/m 1 februari nogmaals hun winnende menu presenteren aan HEERLIJK10Daagse bezoekers. Vanaf 8 januari kan gereserveerd worden bij deze HEERLIJKe winnaars. Via www.heerlijk.nl/10daagse kun je een plekje bemachtigen. Naar verwachting zal de interesse groot zijn, wacht daarom niet te lang met reserveren!

Kijk voor de landelijke en regionale winnaars op www.heerlijk.nl/10daagse

De top 10 en top 5 zijn gebaseerd op minimaal 10 reviews per restaurant

Donderdag 11 december 2014 - Bron: HEERLIJK