Chapeau! sluit deuren

Nieuws overzicht > Chapeau! sluit deuren

Tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal houdt per 1 augustus op te bestaan. Eigenaren Ronald Voogel en Esther de Wit runden al 22 jaar de sinds 2011 met 2 Michelinsterren bekroonde zaak. “Een weloverwogen besluit”, legt Ronald Voogel uit.

“Na 22 jaar met heel veel plezier en passie gewerkt te hebben in ons restaurant, zijn wij toe aan iets nieuws in ons leven. Wij zijn er super trots op dat we met onze chef Jan Sobecki de culinaire top in Nederland hebben bereikt.”

Esther de Wit geeft aan dat hun sterrenchef Sobecki verlangt om samen met zijn gezin terug te keren naar het zuiden van Nederland, waar zij beiden vandaan komen. “Hij is één van de beste chefs van Nederland. Heeft gewerkt in toprestaurants in New York, Chicago en Parijs en na Chapeau! komt er zeker weer iets moois op zijn pad.

Het is nog onbekend wat het horecakoppel na augustus gaat doen. “We gaan eerst op vakantie en de maanden daarna eens rustig bekijken wat we willen”, vervolgt Voogel die zijn carrière ooit bij Joop Braakhekke in diens Le Garage begon. “Ik word binnenkort 50 en ga echt nog niet stoppen met werken. Er zijn nog zoveel leuke dingen te ondernemen.”

HEERLIJK10Daagse favoriet
Chapeau! is een van de toprestaurants geweest in de afgelopen edities van de HEERLIJK 10Daagse. Nog voordat zij de deuren sluiten doen zij nog mee aan de HEERLIJK 10Daagse mei-editie. Houd dit dus goed in de gaten om op deze manier Chapeau! nog te bezoeken voordat de deuren definitief gesloten zijn.
 
Wat er met het karakteristieke herenhuis in Bloemendaal, waar Chapeau! in is gevestigd, gebeurd is volgens de eigenaren nog onduidelijk.
Dinsdag 1 maart 2016 - Bron: telegraaf.nl