Derde Michelinster blijft uit voor Noma

Nieuws overzicht > Derde Michelinster blijft uit voor Noma

 

De nieuwe Scandinavische gids van Michelin de “Nordic Cities Michelin Guide 2015" werd vandaag uitgegeven. In deze nieuwe gids worden Aarhus en Kopenhagen (Denemarken) Malmö, Göteborg en Stockholm (Zweden) Helsinki (Finland) en Oslo (Noorwegen) uitgelicht.  

Nieuwe Sterren
Het is de eerste keer dat Michelin restaurants in Aarhus en Malmö bekroond met sterren. Restaurants Frederikshøj, Gastromé en Substans (Aarhus) ontvingen voor het eerst in de geschiedenis van de stad een ster. De stad Malmö is nu ook de thuisbasis van drie nieuwe Michelinsterren. Ambiance à Vindåkra, Bloom in the Park, en Vollmers ontvingen alle één ster. Stockholm verwelkomt zijn derde sterren restaurant met restaurant The Oaxen Pub.

Noma
Opvallend is dat restaurant Noma in Kopenhagen nog steeds op twee Michelinsterren blijft hangen. Restaurant Noma werd drie jaar op rij bekroond met de nummer één plek in het Engelse blad “The World’s 50 Best Restaurants”. HEERLIJK sprak Noma Chef René Redzepi al eerder over de keuzes van Michelin tijdens de Chefs(R)evolution in een interview.

In de nieuwe gids zijn ook een aantal verliezers te vinden. Restaurant F12 in Stockholm, Bagatelle in Oslo en Postres in Helsinki verloren alle hun ster. Dit komt doordat de restaurants in 2014 hun deuren sloten. 

Donderdag 26 februari 2015 - Bron: HEERLIJK