Erik Tas maakt droom waar en opent eigen restaurant

Nieuws overzicht > Erik Tas maakt droom waar en opent eigen restaurant

Voormalig sous-chef van Parkheuvel in Rotterdam, At Sea en Badhotel Bruin, Erik Tas, opent vanaf 1 november zijn eigen restaurant: `Restaurant bij Erik` in Leidschendam. Na 1,5 jaar bij Badhotel Bruin te hebben gewerkt, gaat hij weer terug naar zijn ‘thuis’ om zijn droom waar te maken. `Dit restaurant wordt mijn pareltje`aldus Tas.  

`Vanaf 8 september is het dan officieel zover, na 1,5 jaar bij het Badhotel Bruin te hebben gewerkt, is het tijd om met iets nieuws te beginnen`.

`Restaurant George` (gerund door George Longhitano) in Leidschendam maakt plaats voor het nieuwe restaurant van Erik Tas, waarbij zijn persoonlijke touch zichtbaar zal zijn. `Ik vind het belangrijk dat mijn gasten een beleving ondergaan in mijn restaurant, waar de locatie zich perfect voor leent. Het is een kleiner restaurant, met 26 couverts, waardoor ik de gast echt kan spreken`. `Door de open keuken ontstaat er nog meer persoonlijk contact, aangezien de gasten kunnen zien wat er gebeurt in de keuken en ik de gerechten aan tafel kan presenteren`.

Hij neemt zijn vriendin uit Vlieland mee naar Leidschendam, die zelf ook werkzaam is in de horeca. Dit zal niet bij `Restaurant bij Erik` zijn, maar een andere horecazaak in de buurt van Leidschendam.

Concept
`Iedere maand creëer ik zeven nieuwe gerechtjes voor op de kaart`. `Ik vind het belangrijk dat wanneer de gasten een kabeljauwfilet bestellen, ze daadwerkelijk ook een lekkere,verse kabeljauwfilet krijgen`. Het personeel en het interieur gaat met het nieuwe restaurant mee, maar volgens Tas verfrist hij het restaurant in zijn eigen stijl door middel van een nieuw likje verf en wat nieuw servies.

`Om de perfecte wijn/spijs combinatie te krijgen is een goede connectie tussen Chef en Sommelier nodig, vandaar dat ik Robert Pham (ex-collega bij Parkheuvel) hiervoor heb ingeschakeld`.

Bib Gourmand of Michelin Ster
Bij de keuze tussen een Bib Gourmand of een Michelin Ster is de keuze snel gemaakt: `een Bib Gourmand!`. Voornaamste reden voor hem hiervoor is, dat dit het beste is om mee te beginnen, `een Bib Gourmand past zowel bij mijn kookstijl als bij het restaurant, maar de stiekeme droom om een ster te krijgen is er natuurlijk altijd`.`Mijn eigen kookstijl heb ik voornamelijk ontwikkeld in mijn tijd bij Parkheuvel, met mijn grote voorbeeld Erik van Loo`.

Over 3-5 jaar
Nu begint de opbouw van Erik Tas zijn carrière als ondernemer. `In de toekomst meerdere ondernemingen starten is iets wat op de planning staat. De droom van een 2 of 3 sterrenrestaurant is er altijd, maar een kwalitatief goede broodjeszaak beginnen, is iets waar jullie niet van op moeten kijken`.

Dinsdag 9 september 2014 - Bron: HEERLIJK