Feest bij Restaurant ’t Ambachthuys in Hillegersberg

Nieuws overzicht > Feest bij Restaurant ’t Ambachthuys in Hillegersberg

Onder het toeziend oog van oud burgemeester van Rotterdam en voormalig politicus Ivo Opstelten is restaurant ’t Ambachthuys in Hillegersberg op vrijdag (24 maart) feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland. Deze ceremonie ging op typische en spectaculaire Euro-Toques wijze gepaard met sabels en champagne.

De heer Opstelten en patron chef van het restaurant Dimitri Roedoe hebben een fles champagne gesabreerd, oftewel de fles geopend door de kurk met een sabel van de fles te slaan. Naast de heer Opstelten was voorzitter van Euro-Toques Nederland, Ted Janssen bij de inauguratie aanwezig.

Euro-Toques is een internationaal samenwerkingsverband van 2500 Europese koks. Zij staan voor waarborg van kwaliteit en smaak, behoud van culinaire tradities en bescherming van kleine producenten. De restaurants die lid willen worden van de vereniging worden eerst aan een streng controlesysteem onderworpen. Alleen de restaurants die volgens de code van eer werken krijgen een oorkonde van Euro-Toques en mogen een bord van de vereniging aan de gevel hangen. Inmiddels zijn dat er ruim 130.

Chef patron Dimitri Roedoe bereidt alles dagelijks vers en werkt uitsluitend met seizoens- en streekproducten. Hierdoor sluit het restaurant precies aan bij de doelstellingen en code van eer van Euro-Toques. Daarmee lag de toetreding van ‘t Ambachthuys in Rotterdam Hillegersberg voor de hand.


Dinsdag 28 maart 2017 - Bron: Euro-Toques Nederland