FG Restaurant** als beste restaurant landelijk beoordeeld

Nieuws overzicht > FG Restaurant** als beste restaurant landelijk beoordeeld

Smikkelen en smullen, dat is wat er is gebeurd tijdens de afgelopen editie van de HEERLIJK10Daagse! Van 20 t/m 29 mei kon bourgondisch Nederland genieten van culinaire klasse tegen een voordelig prijsje. De smikkelaars werd na afloop gevraagd om hun (h)eerlijke oordeel uit te brengen en hun ervaring met een cijfer te belonen. Op deze manier weten restaurants hoe zij worden gewaardeerd en komt tevens de kwaliteit van de deelnemers naar boven. In Nederland zijn wij natuurlijk erg gesteld op presteren en ook uit deze editie zijn weer mooie prestatielijsten voortgekomen. De belangrijkste lijst is natuurlijk de top 10 beste restaurants van Nederland! Deze wordt hieronder met trots gepresenteerd:

Landelijke top 10

  1. FG Restaurant**              9,27     (Rotterdam)
  2. Herberg de Engel             9,23     (Dodewaard)
  3. De Goudplevier                 9,20     (Peize)
  4. De Witte Zwaan                9,15     (De Bilt)
  5. Tante Koosje*                   9,14     (Loenen aan de Vecht)
  6. ‘t Kalkoentje                      9,01     (Rhenen)
  7. ML*                                  9,01     (Haarlem)
  8. Red Chilli                         9,00     (Nieuwe Niedorp)
  9. Bridges*                           8,97     (Amsterdam)
  10. La Provence*                     8,96     (Driebergen-Rijsenburg)

 

Genieten bij oud vertrouwd FG nu het nog kan

De ultieme winnaar is FG Restaurant** (Rotterdam). Dit is natuurlijk een leuke prestatie om de vertrouwde Lloydstraat mee af te sluiten. Het restaurant verhuist in augustus namelijk naar een nieuwe locatie: de Katshoek in Rotterdam!

‘’Een groter compliment kun je als restaurant niet krijgen. Tot in onze diepste vezels willen wij mensen verwennen. Voor een blij gezicht gaan we elke dag opnieuw tot het uiterste. Wij bedanken de bezoekers van Heerlijk10Daagse voor deze enorme waardering.!’’ – François Geurds, patron cuisinier FG Restaurant**.

Opvallend dit jaar is het feit dat minder dan de helft van de landelijke top 10 een Michelinster bezit. Sterren blijken dus geen hoge notering door de gasten te garanderen. Of dit ligt aan de hogere verwachting die de gast heeft bij een sterrenrestaurant of hun scherpe mening, wordt in het midden gelaten. Des al niet te min neemt FG Restaurant met twee Michelinsterren plaats als winnaar HEERLIJK10Daagse mei 2016!

Een heus winnaarsdiner of -lunch?

Omdat culinair minnend Nederland geen genoeg kan krijgen van al dat lekkers, zal ook nu weer een winnaars editie plaatsvinden. Deze is van 23 juni t/m 3 juli en reserveren kan vanaf vrijdag 10 juni via www.heerlijk.nl/10daagse. Enkel de winnaars mogen hieraan meedoen, dus de vraag naar een tafeltje is groot! Zorg daarom dat je er snel bij bent met reserveren en zo deze HEERLIJKe winnende menu’s kan proeven. Voor een 3-gangenlunch betaal je slechts € 22,50* en voor een 3-gangendiner maar € 27,50*.

*Restaurants met Michelinster(ren) vragen € 10,- toeslag per ster.

Donderdag 9 juni 2016 - Bron: HEERLIJK.nl