Gastronomie krijgt eigen nieuwe Restaurant Award met aanzien

Nieuws overzicht > Gastronomie krijgt eigen nieuwe Restaurant Award met aanzien

Gastronomie krijgt eigen nieuwe Restaurant Award met aanzien

De 500 beste chef-koks van Nederland gaan voor het eerst in de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie zelf bepalen wie de titel “Beste Restaurant van Nederland” verdient. De uitreiking van de nieuwe award voor én door vakbroeders vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner in januari 2015.

Jury van het hoogste niveau

De 500 chefs zijn geselecteerd op basis van de noteringen van de drie bekendste restaurantgidsen van Nederland. De kritische jury wordt gevraagd een oordeel uit te spreken over die aspecten waarop zij een restaurant beoordelen.

Beste restaurant van Nederland

Behalve “het beste restaurant van Nederland” worden de Restaurant Awards ook toegekend in de volgende categorieën: vis, vlees, groente, wijn, Frans, Italiaans, Aziatisch, prijs/kwaliteit, biologisch, romantisch, nieuwkomer. Daarnaast worden er vier persoonlijkheidsprijzen uitgereikt: beste chef, maître, sommelier en belofte.

De jurering gaat in oktober van start en vormt de start van een verkiezing van en door de chefs.

Prestigieus Gala

Op een feestelijk galadiner in januari komen de topchefs bijeen om de awards uit te reiken. Mannen in smokings en vrouwen gehuld in hun mooiste avondjurken zullen genieten van een gastronomisch vijf-gangen diner bereid door vijf verschillende (sterren)chefs!

Donderdag 25 september 2014 - Bron: http://www.restaurantawards.nl