HEERLIJK.nl Top 100 De Librije, daadwerkelijk het allerbeste restaurant van Nederland.

Nieuws overzicht > HEERLIJK.nl Top 100 De Librije, daadwerkelijk het allerbeste restaurant van Nederland.

Je zou bijna door de bomen het bos niet meer zien. Volgens de ene gids is restaurant A het allerbeste, volgens de andere restaurant B. Wie heeft er gelijk? Welke gids moet je geloven? Wat is de daadwerkelijke Top 100 in de Nederlandse gastronomie? Welk restaurant is de overall winner?

HEERLIJK.nl heeft alle lijsten naast elkaar gelegd en alle cijfers tegen elkaar afgezet en deze eerlijk gemiddeld. De Michelinsterren en de punten in GaultMillau vertegenwoordigen een bepaalde waarde, Restaurant Awards zijn omgezet in punten voor de genomineerden en voor de winnaars. De lijst in Lekker is eveneens in punten vertaald: 99 punten voor de nummer 1, 98 punten voor de nummer 2 enzovoort. Deze rekensom heeft geresulteerd in de enige, juiste restaurantvolgorde.

Wat is volgens alle gidsen tezamen het allerbeste restaurant van Nederland? De Librije in Zwolle. Op de voet gevolgd door Inter Scaldes in Kruiningen (2) en De Leest in Vaassen (3).

De volledige top 10 ziet eruit als volgt:
1.    De Librije***       

2.    Inter Scaldes**    

3.    De Leest***         

4.    Ciel Bleu**          

5.    Da Vinci**             

6.    Bord’Eau**            

7.    Boreas**             

8.    De Lindenhof**      (Giethoorn)

9.    De Bokkedoorns** 

10.   De Lindehof**       (Nuenen)

De gehele HEERLIJK Top 100 is terug te lezen op www.heerlijk.nl/toplist
Naast deze Top 100 is er door HEERLIJK.nl een lijst samengesteld van restaurants die bovengemiddeld presteren maar desondanks onvermeld zijn gebleven in de (meeste) gidsen. De restaurants zijn volgens HEERLIJK.nl een bezoek meer dan waard en krijgen een top notering op de website.

Woensdag 3 februari 2016 - Bron: HEERLIJK