Het eerste wijnpretpark in de wereld is open

Nieuws overzicht > Het eerste wijnpretpark in de wereld is open

Foto: Anaka - Cité du Vin

Wijnliefhebbers opgelet, het wijn-walhalla is geopend! Bordeaux, wijnstreek bij uitstek, kent sinds deze week een heus pretpark gewijd aan deze heerlijke drank. On y va!

Geen achtbanen in La Cité du Vin, maar wijn, wijn en nog eens wijn. Het eerste wijnpretpark van de wereld is volledig gewijd aan druivensap voor volwassenen en garandeert een heerlijke, plezierige en leerzame dag.

Ontdekken

Het themapark is gevestigd in Bordeaux, een van de meest bekende wijnstreken van de wereld. De bezoeker wordt ondergedompeld in de wereld van wijn en leert tijdens lezingen, exposities en workshops van alles over deze drank. Van de oudheid tot nu, van Sauvignon Blanc tot Shiraz, hier vind je alle wijnkennis die de wereld biedt. Er zijn exposities over hoe de wijn culturen heeft beïnvloed en vice versa of portretten van verschillende wijnen. Het park wordt ook gekenmerkt door unieke architectuur. Wie daar mee over wil weten kan zich inschrijven voor een rondleiding met een gids.

Proeven

Ook kun je deelnemen aan verschillende proeverijen en workshops. Welk hapje past bij welke wijn? Hoe proef je een wijn? Ook aan de kinderen is gedacht, want hoewel dit pretpark vooral leuk is voor volwassenen, zijn kinderen hier ook welkom. Ze kunnen een familieworkshop doen of creatief aan de slag gaan met kurk.

Genieten

Maar het gaat ons natuurlijk om de wijn. Al die proeverijen doen smaken naar meer en dus kun je op verschillende plaatsen naar hartenlust genieten van een drankje en een hapje. Restaurant Le 7 bijvoorbeeld, op de zevende verdieping van een van de gebouwen. Waar je in een normale wijnbar misschien kunt kiezen uit een tiental wijnen, in deze zevende hemel heb je de keuze uit maar liefst 500 verschillende wijnsoorten. Proost!

Nederland

Bordeaux is niet zo gek ver, maar wie wijnplezier dichter bij huis zoekt hoeft misschien niet lang meer te wachten. Eerder liet ondernemer Roy van Delft al aan Telegraaf weten plannen te hebben een wijnpretpark te openen in een voormalig V&D-pand in Utrecht of Den Bosch.

Maandag 6 juni 2016 - Bron: Telegraaf