HOT news uit het koude Scandinavië: voor het eerst twee 3 Michelinsterren

Nieuws overzicht > HOT news uit het koude Scandinavië: voor het eerst twee 3 Michelinsterren

Op 24 februari was het de beurt aan Scandinavië wat Michelin betrof. De dag dat voor het eerst in de geschiedenis twee restaurants werden bekroond met 3 Michelinsterren. Restaurants Geranium (Kopenhagen) en Maaemo (Oslo) hebben het instituut dusdanig weten te overtuigen dat zij zich bij de absolute wereldtop mogen scharen.

Op naar Scandinavië!
Het bleef op meer plekken onrustig in Denemarken, want vier restaurants mochten hun eerste Michelinster in ontvangst nemen: Kong Hans Kælder (Kopenhagen), Kadeau (Bornholm), Henne Kirkeby Kro (Henne) en Frederiksminde (Præstø). Van de in totaal negentien 1 Michelinster restaurants zijn er dertien gevestigd in Kopenhagen. Noma (Kopenhagen) van René Redzepi bleef staan op twee Michelinsterren. Eind van 2016 sluit dit restaurant, dat meerdere keren tot beste van de wereld werd gekozen, haar deuren omdat Redzepi een stadsboerderij gaat beginnen.

Niet alleen Maaemo in Noorwegen viel in de prijzen, bij Kontrast (Oslo) en RE-NAA (Stavanger) werd 1 Michelinster uitgedeeld.

Ook in Zweden werden op verschillende plekken de champagne flessen ontkurkt. Fäviken (Järpen) van chef Magnus Nilsson kwam de gids binnen met twee sterren. Sushi Sho (Stockholm), Upper House (Göteburg) Borgholm (Öland), Daniel Berlin (Skane Tranas) en PM & Vänner (Växjö) ontvingen hun eerste Michelinster. Een derde Michelinster bleef helaas uit.

Alleen in Finland kwamen er geen nieuwe sterren bij. 

Het moge duidelijk zijn, Scandinavië staat op de kaart bij Michelin. Op naar het Noorden!

Woensdag 24 februari 2016 - Bron: HEERLIJK