Hotel-Restaurant De Beukenhof in Oegstgeest failliet

Nieuws overzicht > Hotel-Restaurant De Beukenhof in Oegstgeest failliet

OEGSTGEEST - Hotel-Restaurant De Beukenhof in Oegstgeest is failliet. Het bekende horecabedrijf dat al sinds 1948 bestaat had eerder al uitstel van betaling aangevraagd. Op dit moment wordt er gewerkt aan een doorstart en is het restaurant voor onbepaalde tijd gesloten, meldt het bedrijf op de website.

Financieel zwaar weer
Horeca-ondernemer Erwin Rozendal is druk in de weer om geldschieters en investeerders te vinden voor zijn restaurant. Het hotel-restaurant verkeert al enige jaren in financieel zwaar weer, zo is er uitstel van betaling aangevraagd bij de Haagse rechtbank.

`De crisis is uiteindelijk ook aan ons niet voorbij gegaan`.
De problemen zouden zijn ontstaan door een combinatie van factoren.`Na alles geprobeerd te hebben om hierin verandering te brengen, bleek het te lastig om nog winstgevend te kunnen opereren`. Rozendal heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd met het oog op een betere toekomst en de aantrekkende economie. `Helaas heeft in de afgelopen jaren het tegenovergestelde plaatsgevonden`, vertelde Rozendal in gesprek met Leidsch Dagblad. `De crisis is uiteindelijk ook aan ons niet voorbij gegaan`.

HEERLIJK10Daagse
Ook het bedrijf HEERLIJK ondervindt hinder van het faillisement. Voor de HEERLIJK10Daagse, die plaatsvindt van 21 tot 30 november, zijn er honderden reserveringen gemaakt voor restaurant De Beukenhof. HEERLIJK is op dit moment druk bezig om de gasten een alternatief in de buurt te bieden. Zo heeft Restaurant WOODS en Het Prentenkabinet in Leiden al meerdere tafels beschikbaar gesteld voor de HEERLIJK10Daagse, zodat de gasten alsnog van een HEERLIJK diner kunnen genieten.

Restaurantketen Koetjes en Kalfjes
Het dreigende bankroet is een klap voor Rozendal, die jarenlang gold als een horecaman die alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Hij begon 25 jaar geleden met één restaurant in de Leidse Morsstraat en bouwde dat aantal gestaag uit. Zo zette hij afgelopen jaren de succesvolle restaurantketen Koetjes en Kalfjes op, samen met zijn vrouw en zakenpartner Jacky Weeber.

Michelinster
Rozendals grootste aanwinst vierde hij in 1996, toen hij De Beukenhof overnam. De laatste Michelinster was het restaurant toen al kwijt, maar dat deerde de nieuwe eigenaar niet. Hij wilde de eetgelegenheid voor een wat breder publiek toegankelijk maken. En hij droomde ervan naast De Beukenhof een hotel te openen wat hem na jaren gesteggel met de gemeente Oegstgeest ook lukte.

Woensdag 12 november 2014 - Bron: HEERLIJK