Jonge chef-kok sterft aan stress

Nieuws overzicht > Jonge chef-kok sterft aan stress

De 32 jarige Deen Martin Sten Bentzen overleed op 27 februari aan een hartinfarct. Bentzen stond bekend als voormalig souschef bij het beste restaurant ter wereld Noma** in Kopenhagen. Hierna vertrok Bentzen naar Napa Winebar and Kitchen in Shanghai om meer ervaring op te doen.

Hoge druk
Bentzen kwam op jonge leeftijd om het leven door de enorm hoge druk in de topwereld van de gastronomie.  Zus Nina Bentzen schrijft op Facebook:"Mijn broer stond onder enorme druk. Zijn geweldige hart kon het niet meer aan. Het stopte plots met kloppen. Hij stierf van de stress."

Kosten
Niet alleen is dit een enorm verlies voor de familie Bentzen. Het kost de familie ook nog eens 100.000 Deense Kronen (€13.000) om het lichaam van Bentzen over te laten vliegen vanuit Shanghai. Dit kan de familie niet betalen.

Donaties
Gelukkig zijn er genoeg barmhartige Samaritanen die hun financiële en emotionele hulp hebben aangeboden. Donaties van onder andere Napa Winebar and Kitchen hebben er toe geleid dat het lichaam van Bentzen weer terug kan naar zijn familie. \"Eindelijk kan ik in alle rust rouwen. Ik weet nu zeker dat Martin naar huis zal komen", verteld zus Bentzen op Facebook.

Oud collega René Redzepi is ook in rouw “Dat je laatste reis een hele goede mag zijn" laat hij weten op zijn Facebook.

Woensdag 4 maart 2015 - Bron: HEERLIJK