JRE Nederland kondigt internationaal JRE congres aan

Nieuws overzicht > JRE Nederland kondigt internationaal JRE congres aan

Jeunes Restaurateurs d’Europe-Nederland ontving op 22 oktober genodigden en partners voor een informatieve lunch bij restaurant One in Roermond. De lunch werd verzorgd door het drie Zuid-Nederlandse “Jeunes Chefs” ; Jan Marrees (Bretelli, Weert), Edwin Soumang (One, Roermond) en Jeroen Trimbos (Jérôme, Valkenburg).

Internationale JRE Congres in Roermond
Voorzitter Rik Jansma (Basiliek, Harderwijk) verwelkomde de gasten en partners, en gaf tevens het gezelschap nadere informatie over het XIVe internationale JRE Congres dat op 19, 20 & 21 april 2015 in Roermond gaat plaatsvinden. Iedere 2 jaar ontmoeten de JRE chefs elkaar op een bijzondere locatie in Europa waarbij telkens een ander land als gastheer optreedt. Na het geweldige congres in Salzburg in 2013, is in 2015 Roermond de locatie van deze grootse internationale culinaire happening.

Trotse loco-burgemeester
Mevrouw Angely Waaijen, wethouder en loco-burgemeester, sprak mede namens de gemeente Roermond haar trots uit over het feit dat Jeunes Restaurateurs d’Europe voor Roermond hebben gekozen als locatie voor het congres dat zal plaatsvinden op 19, 20 & 21 April 2015.

Jeunes Restaurateurs d’Europe 40 jaar
2014 is een bijzonder jaar! In 1974 is JRE als kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France van start gegaan. Vanwege het succesvolle concept en de grote internationale interesse vanuit, in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d`Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Momenteel Zijn de Jeunes Restaurateurs in 12 Europese landen actief met 330 ‘jeunes chefs’, tellen we meer dan 180 Michelinsterren en zijn er zelfs aspiraties om intercontinentaal te gaan…

Voor meer foto’s klik hier.

Woensdag 22 oktober 2014 - Bron: HEERLIJK