Lex Gasseling nieuwe general manager RIJKS®

Nieuws overzicht > Lex Gasseling nieuwe general manager RIJKS®

Op 1 oktober 2016 start Lex Gasseling als general manager van RIJKS®, het restaurant van het Rijksmuseum. Na een succesvolle introductie van het restaurant dat twee jaar geleden zijn deuren opende, zal de ervaren gastheer en voormalig ondernemer Gasseling het kernteam van het restaurant versterken.

Lex Gasseling
Al enige tijd sprak RIJKS® met Gasseling over een overstap. Met de verkoop van zijn restaurant Fris te Haarlem is de komst van Gasseling definitief geworden. ‘’Ondanks dat ik al jaren actief ben in de gastronomie is dit voor mij een nieuw hoofdstuk in mijn culinaire carrièreboek. Nieuwe mensen en een nieuwe omgeving inspireren er iets heel moois van te gaan maken.’’ aldus Gasseling.

10 jaar geleden richtte Gasseling samen met zijn vrouw Sophia restaurant Fris op. Tot op de dag van vandaag is Fris onwijs succesvol en behoort het restaurant tot de culinaire toppers van Haarlem. Gasseling is overeengekomen met chef-kok Rick May om Fris per 1 september 2016 over te dragen. Enkele jaren geleden is May begonnen als chef-kok bij Fris en inmiddels verwezenlijkt hij zijn droom door als nieuwe eigenaar het restaurant naar een nog hoger culinair niveau te brengen.

Over RIJKS®
RIJKS® is het restaurant van het Rijksmuseum, het museum dat de Nederlandse geschiedenis vertelt. In RIJKS® worden de lijnen van het Rijksmuseum voortgezet: kwaliteit, authenticiteit, uniciteit, vertaald naar de keuken, de chefs, het interieur en de locatie. RIJKS® is het Rijksmuseum op je bord. Naast dit waanzinnige restaurant beschikt het Rijksmuseum ook over een Groot Café, Klein Café en twee espressobars in de museumtuinen.

 

Vrijdag 23 september 2016 - Bron: HEERLIJK.nl