Lex Gasseling stopt na 10 jaar met restaurant Fris

Nieuws overzicht > Lex Gasseling stopt na 10 jaar met restaurant Fris

Eigenaar Lex Gasseling van Restaurant Fris in Haarlem is met zijn huidige chef-kok Rick May overeengekomen om Fris per 1 september 2016 over te dragen. Fris heeft in 10 jaar zijn naam gevestigd. Rick May heeft de afgelopen 3 jaren zijn stempel op de keuken gedrukt en verwezenlijkt nu zijn droom door als nieuwe eigenaar naar een nog hoger culinair niveau te streven en zo van Fris een gastronomische hotspot te maken.

Lex en Sophia
Lex en Sophia Gasseling hebben veel vertrouwen in Rick May en voorzien een mooie toekomst voor Fris. Het ondernemerspaar heeft zin in nieuwe uitdagingen en om die reden is Sophia inmiddels compagnon geworden bij Spark Training in Zoetermeer. Lex Gasseling, voormalig voorzitter van “Jeunes Restaurateurs” en “Gastheer van het jaar 2016”, weet nog niet welke nieuwe uitdaging hij aangaat. “De horeca blijft mooi, maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden en samen met Sophia zou hij zo weer een nieuw bedrijf starten.”

Er moet door Sophia en Lex Gasseling natuurlijk nog gewoon doorgewerkt worden tot 1 september en begin augustus maken we van Haarlem Culinair nog een mooi feest! We beleven nog steeds plezier aan Fris en vinden het fijn om nog afscheid te kunnen nemen van onze gasten.

Rick en zijn brigade
Al vanaf zijn tijd bij restaurant ‘De Leuf’, onder de vleugels van wijlen Meesterkok Paul van de Bunt, heeft Rick May zich de fijne kneepjes van een tweesterrenkeuken eigen gemaakt. Rick zal het nieuwe gezicht van het restaurant worden en samen met zijn nieuwe sous-chef Wouter Verheijen (voorheen 't Nonnetje** in Harderwijk, Ron Gastrobar* in Amsterdam) de keuken gaan leiden. Maître Jane Lasschuit en haar restaurantbrigade laten hun persoonlijke service en attente gastvrijheid de boventoon voeren. Er waait een frisse wind door het interieur met onder andere nieuwe nog comfortabelere stoelen. De gasten kunnen uiteraard blijven rekenen op een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en een dynamische wijnkaart.

Haarlems nouveau classique
“Vlak na mijn bijzondere jaren bij De Leuf ben ik een nieuw avontuur aangegaan met Lex en Sophia Gasseling. Fris is een mooi bedrijf waar met veel passie wordt gewerkt. Eenmaal begonnen als sous-chef en een jaar later als chef-kok, kreeg ik carte blanche om mijn persoonlijke stempel te drukken op de kaart van Fris. ‘Nouveau Classique’, de identiteit van onze kaart, waarbij de Franse keuken centraal staat en wereldwijde invloeden de gerechten versterken en nog spannender maken. Een culinaire beleving die ik als blijvende herinnering wil meegeven aan onze gasten. Ik ben blij dat voor mij, als geboren Haarlemmer, een droom uitkomt doordat ik dit bijzondere restaurant van Lex en Sophia over kan nemen”,  aldus de nieuwbakken passievolle ondernemer.

Fris staat sinds 2014 in de Michelin gids vermeld met een Bib Gourmand, een waardering voor een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Het restaurant is tot en met 31 augustus a.s. uitsluitend geopend voor het diner, maar per 1 september ook voor de lunch. Geniet via HEERLIJK.nl tot 30 juli van een 6-gangendiner met amuses & bites voor slechts € 39,50!

 

Donderdag 30 juni 2016 - Bron: HEERLIJK.nl