Nederland is acht Michelinsterren rijker!

Nieuws overzicht > Nederland is acht Michelinsterren rijker!

Vandaag, 7 december 2015, is het zover! De bekendmaking van de Michelingids 2016. HEERLIJK TV is er natuurlijk bij aanwezig om verslag te doen van deze dag. Het is zenuwslopend in de zaal en zelfs vanaf kantoor, want er wordt live meegekeken naar de uitreiking.

Allereerst wordt bekendgemaakt dat De Kromme Dissel haar ster behoudt, en dat betekent dat zij 45 jaar op rij een ster hebben. Oftewel De Kromme Dissel is Nederlands recordhouder!

De uitslag is bekend! HEERLIJK heeft voor jullie de sterren op een rijtje gezet:  

Ontvangers van een eerste ster
Restaurants die hun eerste ster in ontvangst mochten nemen zijn: Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag, Zarzo in Eindhoven, De Swarte Ruijter in Holten, Het Roode Koper in Leuvenum, Joelia in Rotterdam, Aan de Zweth in Schipluiden en Strandlodge in Winterswijk.

Tweede ster
Dit jaar is er één restaurant die een tweede ster heeft verdiend: De Groene Lantaarn in Zuidwolde.

HEERLIJK feliciteert alle bovenstaande restaurants met deze waardering!

Gevallen ster 
Ieder jaar zijn er ook restaurants die een ster verliezen, echter dit jaar behoudt ieder restaurant zijn sterren! Michelin laat in Nederland geen sterren vervallen, als enige land in de wereld. Dat betekent dat De Leest en De Librije de drie sterren behouden, maar ook bijvoobeeld Parkheuvel en De Treeswijkhoeve behouden de twee sterren die zij bezitten.

Geweldig, Nederland is acht Michelinsterren rijker!

Hadden jullie deze uitslag verwacht of missen jullie nog een naam in de lijst? Laat het ons weten!

Maandag 7 december 2015 - Bron: Heerlijk.nl