Nieuwe leden Jeunes Restaurateurs d’Europe-Nederland gepresenteerd

Nieuws overzicht > Nieuwe leden Jeunes Restaurateurs d’Europe-Nederland gepresenteerd

Jeunes Restaurateurs d’Europe-Nederland ontving op 8 juli j.l. genodigden en partners voor een gastronomische lunch bij restaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort-Noord. De lunch werd verzorgd door de nieuwste lichting “Jeunes Chefs”, Alain Alders (De Vrienden van Jacob, Santpoort-Noord), Koen Cramer (Mazie, Den Haag) en Bert Stamphorst (The Hunting Lodge, Rozendaal).

Voorzitter Rik Jansma (Basiliek, Harderwijk) verwelkomde de nieuwe leden, gasten en partners, en gaf tevens de aftrap voor het XIV² internationale JRE-Congres dat in april 2015 in Roermond gaat plaatsvinden.

De nieuwe leden 2014
Mazie - Koen Cramer - Den Haag
De Vrienden van Jacob - Alain Alders - Santpoort-Noord
The Hunting Lodge - Bert Stomphorst & Diana Bogers - Rozendaal

Bestuur JRE Nederland
Voorzitter - Rik Jansma - Basiliek -  Harderwijk
Vice Voorzitter - André Gerrits -  ’t Amsterdammertje - Loenen  aan de Vecht
Penningmeester - Ruben van Dieten - Brasserie NL - Leidschendam
Secretaris - Lieke Dappers La Folie - Zaltbommel
Algemeen bestuurslid - Edwin Soumang - One - Roermond
Algemeen bestuurslid - Lex Gasseling - Fris - Haarlem

XIV² internationale JRE congres - 2015
Tijdens de lunch gaf voorzitter Rik Jansma het officiële startschot voor het internationale congres van de Jeunes Restaurateurs. Iedere 2 jaar ontmoeten de leden elkaar op een bijzondere locatie in Europa waarbij telkens een ander land als gastheer optreedt. Na het geweldige congres in Salzburg in 2013, is de keuze gevallen op Roermond. Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Roermond voorzitter Jan Theunissen sprak mede namens de gemeente Roermond zijn trots uit dat Jeunes Restaurateurs d’Europe voor zijn stad hebben gekozen waarbij de vestiging van JRE sterrenrestaurant One zeker een beslissende factor is geweest bij de uiteindelijke keuze. Het congres zal plaatsvinden op 19, 20 & 21 April 2015.

Jeunes Restaurateurs d’Europe 40 jaar
2014 is een bijzonder jaar! In 1974 is JRE als kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France van start gegaan. Vanwege het succesvolle concept en de grote internationale interesse vanuit, in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d\\\\\\\'Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Momenteel Zijn de Jeunes Restaurateurs in 12 Europese landen actief met 330 ‘jeunes chefs’, tellen we meer dan 180 Michelinsterren en zijn er zelfs aspiraties om intercontinentaal te gaan.

Partners
Rik Jansma sprak zijn waardering uit voor de vriendschap en hechte samenwerking die de ‘Jeunes’ hebben met hun partners. (Vos&Partners, Maxxium, Swinckels, Sanpellegrino, Pommery, Lexus, Sligro, Nespresso, Tesink, Koppert Cress, Quality Meat Scotland & New Zealand venison). Als nieuwe partners voor 2014 werden Oud, Reuchlin & Boelen, Goessens, Couverts, Groupe LFE en W.O.S.A verwelkomd.

 

 

Donderdag 10 juli 2014 - Bron: HEERLIJK