Reserveringslijnen ‘HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation’ geopend

Nieuws overzicht > Reserveringslijnen ‘HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation’ geopend

Dineren voor het goede doel

Nederlandse restaurants slaan van 17 september t/m 17 oktober de handen ineen voor gezinnen in financiële problemen. Tijdens ‘HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation’ voegen gasten van deelnemende restaurants € 1,- of meer toe aan hun rekening voor het goede doel. Deze euro wordt verdubbeld door het restaurant. Op 20 augustus openen de reserveringslijnen en kunnen barmhartige eters hun avondje uit prikken via www.heerlijk.nl/lindafoundation.

‘Bij ons thuis was er geen geld voor studieboeken. Ik deed op zeer jonge leeftijd zelf klusjes om ze te kunnen kopen. Armoede in Nederland wordt onderschat. Ik draag graag op deze manier mijn kleine steentje bij.’ - Soenil Bahadoer, Chef restaurant De Lindehof**


HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation
1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. In Amsterdam is dat zelfs 1 op de 4 kinderen. De LINDA.foundation, opgericht door Linda de Mol, gaf sinds 2013 al 5500 gezinnen in financiële problemen een steuntje in de rug met een cadeaudoos vol giftcards van Albert Heijn, C&A, HEMA en Intertoys t.w.v. € 600,-. Van 17 september t/m 17 oktober steunen gasten van verschillende Nederlandse restaurants deze gezinnen tijdens ‘HEERLIJK uit eten voor LINDA.foundation’.

De deelnemende restaurants, die variëren van sterrenzaak tot buurtbrasserie, zijn door het hele land gevestigd. Onder andere &samhoud places** in Amsterdam, De Lindehof** in Nuenen, Parkheuvel** in Rotterdam, De Jonge Dikkert in Amstelveen, 't Amsterdammertje* in Loenen a/d Vecht, Niven* in Rijswijk, La Folie in Zaltbommel en Smaeck in Groningen koken voor het goede doel. De opbrengst per restaurant wordt real-time bijgehouden op LINDAfoundation.nl.


Reserveren
Gasten die vanaf 20 augustus reserveren via de actiewebsite geven toestemming om minimaal € 1,- per persoon toe te voegen aan de rekening van hun lunch of diner. Het restaurant verdubbelt de donatie. Honderd procent van het opgehaald bedrag gaat naar de LINDA.foundation, waarbij het complete bedrag aan de giftcards besteed wordt. Dankzij sponsoring van de meewerkende bedrijven levert de actie meer op dan de eindstand van de donaties; voor € 30,- koopt LINDA.foundation zo’n € 35,- aan bonnen in.

Reserveren kan via www.heerlijk.nl/lindafoundation. Daar is ook het complete overzicht van de deelnemende restaurants te vinden.

Vrijdag 19 augustus 2016 - Bron: Typhoon Hospitality