Restaurant At Sea in Scheveningen sluit haar deuren per direct

Nieuws overzicht > Restaurant At Sea in Scheveningen sluit haar deuren per direct

Restaurant At Sea in Scheveningen heeft per direct haar deuren gesloten. “Ook voor een goed lopend bedrijf kan het doek vallen, wanneer er nooit huur- en belasting wordt betaald”, schrijft chef-kok Stephan Nijst op zijn persoonlijke Facebook pagina.   

Doorstart 2013
At Sea beleefde in 2013 een doorstart nadat chef-kok Paul van Waarden failliet ging met At Sea. De bedrijfsvoering werd doorgezet met het toenmalige personeel en de overname van het huurcontract en exploitatie. “Onder leiding van Yassine Haydour en Stephan Nijst bouwde het restaurant verdere naam en faam op en kwam goed ter sprake in de diverse media”, aldus Nijst.

Faillissement
Nijst vervolgt: “Toch valt het doek ondanks de inspanningen van het prestigieuze team, een grote frustratie natuurlijk, want het bedrijf draaide succesvol en aanvragen bleven komen. Maar ook voor een goed lopend bedrijf kan het doek vallen, wanneer er nooit huur- en belasting wordt betaald. Eigenaren kozen er uiteindelijk voor hun eigen faillissement aan te vragen, voordat het `werd` gedaan door de twee grootste schuldeisers”.

Toekomstplannen
Nijst laat in een persoonlijke reactie naar HEERLIJK weten: “Ik wil gewoon werken en aan mijn verplichting voldoen, ik leef zelf al meer dan 4 jaar vanuit een faillissement in de sanering en heb nog minder dan een jaar te gaan. Ik wil dit goed afronden, lekker werken, mooi koken en een goede papa en echtgenoot zijn”.

Woensdag 8 oktober 2014 - Bron: heerlijk