Restaurant verkiest gin boven wijn

Nieuws overzicht > Restaurant verkiest gin boven wijn

Dat gin tonic in opmars is, is geen nieuws. Dat restaurants nu de gin verkiezen boven de traditionele wijn bij het diner is toch opmerkelijk. Het Rotterdamse Asian Fusion restaurant gooit haar wijn arrangement aan de kant. En gaat over op een gin & spijs combinatie.

`Gin-Sum` menu 
Voor het dimsum menu durfde Restaurant Chung het aan om met gin tonic te gaan werken. Zo bestaat één van de gangen uit onder andere dimsum van vlees en garnalen. Hierbij wordt Bobby’s gin geschonken met Fever-tree tonic. Als garnituur in de drank wordt gebruik gemaakt van sinaasappel, kruidnagel en citroengras. ``Ons restaurant richt zich op de fusion tussen de Aziatische en Westerse wereld, in dit opzicht is het helemaal niet zo’n gekke stap. In dit `Gin spijs menu` wordt bijvoorbeeld de Bobby’s gin gemaakt in Schiedam. De kruiden uit die gin zoals: citroengras, kaneel, koriander en jeneverbes worden ook veelzijdig gebruikt in oosterse gerechten. Dit maakt de combinatie met een hip drankje als gin tonic een ware totaal beleving.`` - aldus eigenaar en chef-kok Chung.  

Introductie korting 38%
Het menu wordt voorlopig exclusief verkocht via www.heerlijk.nl. Voor een introductieprijs van € 37,50 (normaal € 59,95) is het `Gin-Sum` menu te boeken. Reserveer hier.

Dinsdag 15 september 2015 - Bron: HEERLIJK.nl