Sous-Chef HMB-restaurant verongelukt onderweg naar werk

Nieuws overzicht > Sous-Chef HMB-restaurant verongelukt onderweg naar werk

Op donderdag 31 juli j.l. is Remco van der Poort (Sous-chef HMB-restaurant) overleden bij een verkeersongeval. Van der Poort werkte onder andere in HMB, Zotte, Rosso en Amarone.

Chef kok en eigenaar HMB restaurant Rolph Hensens begrijpt niet waarom zijn Sous-chef er nog niet is, hij is nooit te laat. Een half uur te laat. Een uur te laat. Rolph belt Remco verschillende keren, maar zijn telefoon wordt niet opgenomen. Er wordt besloten zijn vader te bellen en dan volgt er een verschrikkelijke bericht: Remco van der Poort is op de fiets, onderweg naar zijn werk, geschept door een auto en ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Rolph Hensens zit vol ongeloof en onbegrip:  “Zo willekeurig, zo’n goede jongen. Ik heb hem leren kennen bij Rosso.  Daar hadden we al afgesproken dat als ik voor mijzelf zou beginnen dat hij mee zou gaan. En zo geschiedde. Remco was een fantastische collega; hij werkte hard, was altijd op tijd en had ontzettend veel liefde voor zijn vak.”

Remco Van der Poort mocht maar 30  jaar oud worden. Over drie weken zou hij zijn grote liefde, Simora Debisarun, trouwen. Zijn trouwpak had hij al aangeschaft. In februari 2015 zou hij vader worden. Nog zoveel in het verschiet, maar verder dan voorpret mocht het helaas niet komen.


Vrijdag 1 augustus 2014 - Bron: HEERLIJK redactie