Toprestaurant Noma sluit deuren voor boerderij

Nieuws overzicht > Toprestaurant Noma sluit deuren voor boerderij

René Redzepi, sterrenchef en eigenaar van restaurant Noma, sluit volgend jaar de deuren van het restaurant in Kopenhagen. De chef-kok wil een eigen boerderij beginnen. 
Restaurant Noma is in 2014 voor de vierde keer uitgeroepen tot ‘beste restaurant ter wereld’. Het Britse tijdschrift Restaurant Magazine zette het Deense tweesterrenrestaurant in 2010, 2011 en 2012 ook op nummer 1 in hun lijst.

René Redzepi heeft een met graffiti vervallen pand in Kopenhagen op de kop getikt, en is van plan er een stadsboerderij van te maken met een echte kas op het dak. Met deze boerderij kan de kok nog meer nadruk leggen op het seizoensproduct, iets wat hij de laatste tijd steeds meer deed. Een van de grootste uitdagingen zal zijn de onvoorspelbaarheid van de landbouw, maar ook de kwaliteit van de grond in de hoofdstad van Denemarken, het pand is tenslotte nog een bouwval.

Zoals Redzepi zelf zegt: “Het is een logische stap, met een restaurant van dit kaliber is het logisch om een eigen boerderij te hebben.” Ondanks zijn grote ambities, is hij erg nerveus over hoe het zal gaan. 

Dinsdag 15 september 2015 - Bron: heerlijk.nl