Tweesterren chef Moshik Roth laat zich inspireren door Van Gogh

Nieuws overzicht > Tweesterren chef Moshik Roth laat zich inspireren door Van Gogh

Tweesterren chef Moshik Roth laat zich inspireren door Van Gogh
Voor het 125st inspiratie jaar van Van Gogh creëerde de chef  bekend van het fingerfood restaurant &samhoud places (Amsterdam) een prachtig op Van Gogh geïnspireerd 5-gangen sterrendiner.

Kleuren
De kleuren die ooit gebruikt werden door de schilder inspireerde de chefkok om dit mee te nemen in zijn menu. Roth liet zich inspireren door het werk wat hij zag in het Van Gogh museum.

Samenwerking
Roth vertaalde de kleuren naar smaken met gebruik van onder andere truffel, kaviaar, makreel en kreeft. Het menu is een onderdeel van de Van Gogh City trip wat een samenwerkingsverband is  tussen Gassan Diamonds, Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre en &samhoud places. Het complete arrangement bestaat uit een rondleiding verzorgt door Gassan Diamonds, kaarten voor het  Van Gogh Museum en het volledig verzorgde Van Gogh 5-gangen sterrendiner door &samhoud places.

Inspiratie jaar
Dit jaar herdenken verschillende Europese steden het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh met bijzondere tentoonstellingen en culturele evenementen rond het thema '125 jaar inspiratie'. Vincent van Gogh inspireert wereldwijd mensen tot op de dag van vandaag en ‘leeft’ 125 jaar na zijn dood meer dan ooit. De Stichting Van Gogh Europe, een samenwerkingsverband tussen circa 30 instellingen, eert in het herdenkingsjaar de Nederlandse kunstenaar met een internationaal programma in vier landen.

Moshik Roth
Roth is een Israëlisch chefkok die sinds 2012 werkzaam is bij &samhoud places. Voorheen creëerde de chef al veel naamsbekendheid door zijn werkzaamheden in ’t Brouwerskolkje waar hij 2 Michelsterren verkreeg. Zijn huidige restaurant &samhoud places  ontving in 2013 in één klap twee Michelsterren.

 

Dinsdag 19 mei 2015 - Bron: HEERLIJK, Van Gogh Museum