Vele smaken bij presentatie nieuwe leden JRE

Nieuws overzicht > Vele smaken bij presentatie nieuwe leden JRE

Leidschendam, dinsdag 16 mei werd in Brasserie NL (Leidschendam) een lunch gegeven ter introductie van maar liefst 6 nieuwe leden. Diverse smaken waren waar te nemen zowel op het bord als bij de karakters van de nieuwe JRE restaurants. De nieuwe culinaire helden zijn: De Ertepeller, De Witte Zwaan, Hemingway, De Rozario, Strandlodge* en De Loohoeve

Jermain de Rozario

De chefs werden voor het uitserveren van de gerechten goed aan de tand gevoeld door voorzitter Rik Jansma (37) (Basiliek* Harderwijk). Met scherpe vragen probeerde hij iets te ontlokken. Opvallend was de flair (misschien licht gepeperd met wat arrogantie) waarmee Jermain de Rozario (32) zich presenteerde. ¨Of je vindt mij goed of niet.¨ Aldus Jermain. Zijn gepresenteerde gerecht: rendang met mango-ijs. De rendang was waanzinnig op smaak. Het mango-ijs was in onze ogen niet de meest ideale smaakcombinatie. De lef, flair en smaak maakt het voor ons een restaurant waar wij op korte termijn zeker weer heen willen.

Hoe ¨Jeune¨ zijn de restaurateurs bij de JRE?

Een andere opvallende is natuurlijk ook wel Mike Vrijdag (44) van sterrestaurant Strandlodge* uit Winterswijk. Nestor van de nieuwe lichting. Zelf geeft hij aan prima mee te kunnen met het jonge gepresenteerde keukengeweld. Waarom? Hij denk dat het komt omdat hij zo´n jonge vrouw heeft.

Tot slot

Het diner werd afgesloten met een dessert van De Loohoeve. Geitenyoghurt, zuring en duindoornbes. De ingrediënten zorgen er in eerste instantie niet voor dat wij staan te springen van geluk. Na het nemen van de eerste hap verandert dit terstond. Wow, wat een mooie afsluiter van de lunch. JRE is er absoluut weer smaakvoller op geworden. In de breedste zin van het woord.

Nieuwe leden:

De Ertepeller
Arjan Kuipers & Mark van den Berg
Slobbengorsweg 149, 3351 LH Papendrecht

De Witte Zwaan
Timo Agterberg & Danique Haaksman
Dorpsstraat 8, 3732 HJ De Bilt

Hemingway
Sander Doggen & Tim Schimmel
Grote Markt 36, 4611 NT Bergen op Zoom

De Rozario
Jermain de Rozario & Virginia Rhoe
Steenweg 8, 5707 CG Helmond

Strandlodge*
Mike Vrijdag
Badweg 4, 7102 EG Winterswijk

De Loohoeve
Jeroen & Marleen Brouwer
Hoofdstraat 20, 9443 PA Schoonloo

Over JRE

Food is the most universal of human languages. It unites individuals were ideologies, culture and nationalities divide.

In 1974 is JRE als kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France van start gegaan. Vanwege het succesvolle concept en de grote internationale interesse vanuit, in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later volgden Nederland en Spanje. Momenteel zijn de Jeunes Restaurateurs in 16 europese landen actief en met meer dan 350 ‘jeunes chefs’ tellen we meer dan 180 Michelinsterren. Ook heeft JRE aspiraties om intercontinentaal te gaan. 2014 was een bijzonder jaar, 40 jaar JRE geschiedenis werd geschreven.... Het afgelopen jaar zijn ook de nieuwe naam en het logo met de slogan: ‘never-ending passion’. Deze slogan is het fundament van het manifest mede geassocieerd door elke chef, partner en ondersteunende producent.


Donderdag 18 mei 2017 - Bron: JRE