Voor al onze lieve kijkbuis kinderen: de top 10 tv chefs

Nieuws overzicht > Voor al onze lieve kijkbuis kinderen: de top 10 tv chefs

Wij Nederlanders zijn gek op lijstjes en daarom is het weer hoogste tijd voor het volgende lijstje! In aanloop naar de HEERLIJK10Daagse stellen wij steeds een leuke top 10 samen. 

Dit keer hebben we 10 chefs op een rijtje gezet die regelmatig met hun HEERLIJKe gezicht op onze kijkbuis voorbij komen.

Laat ons hieronder weten welke chef jij het meeste op tv hebt gezien! 

  1. Herman den Blijker -  Las Palmas
  2. Robert Kranenborg
  3. Jonnie Boer - De Librije*** 
  4. Soenil Bahadoer - De Lindehof** 
  5. Erik van Loo - Parkheuvel**
  6. Jacob-Jan Boerma - De Leest***
  7. Sergio Herman - The Jane**
  8. Edwin Vinke - De Kromme Watergang** 
  9. Peter Lute - De Kruidfabriek
  10. Joris Bijdendijk - RIJKS

Herman den Blijker 
De meeste van jullie zullen hem wel kennen, ‘die grote kale Rotterdamse chef die geen blad voor de mond neemt’, Herman den Blijker. Naast het runnen van zijn restaurant presenteert hij diverse tv-shows zoals Herrie in de keuken en Herman zoekt chef.

Maar wat denken jullie van programma’s als Mijn tent is top, Hermans Helden, Herrie in het hotel en Herrie gezocht?! Niet alleen op tv is deze chef terug te vinden, je kunt ook de kookboeken in duiken met hem of koken met één van zijn vele keukenproducten.

Robert Kranenborg
Jarenlang was hij chefkok van La Rive** en de afgelopen tijd niet meer weg te denken van tv. 

Hij was onder meer te zien in het RTL5-programma Over de Kook, waar hij een week lang met amateurchefs kookte in een restaurant in Amsterdam. Tevens is hij te zien in tv programma’s als Topchef, The Taste en Masterchef en schuift hij graag aan bij De Wereld Draait Dooooorrrrrrr. 

Jonnie boer 
Al jarenlang is Jonnie Boer samen met zijn vrouw Thérèse een internationaal bekende chef-kok en eigenaar van driesterren-restaurant De Librije in Zwolle. Jonnie is te zien in zijn realityserie Pure Passie hierin kun je het echtpaar Jonnie en Thérèse Boer volgen die druk bezig zijn met het runnen van een 3 sterrenrestaurant De Librije, nog een restaurant, een winkel en een gezin. 

Zoals vele van jullie weten heeft Jonnie Boer ook een succesvolle lijn van original spices.  

Soenil Bahadoer
Onze grootste vriend van HEERLIJK TV! Geboren in Suriname, opgegroeid in een traditioneel Hindoestaans gezin en bekend om zijn originele keuken in zijn tweesterrenrestaurant De Lindehof**.Hij verschijnt niet alleen met enige regelmaat bij HEERLIJK TV, ook bij kookprogramma’s als Masterchef, Chef in je oor en Hollandse keukenmeesters is hij een graag geziene gast.

Erik van Loo
Opgegroeid in Limburg als slagerszoon en al jaren de patron cuisinier van het Rotterdamse restaurant Parkheuvel**.  Van Loo zwaait daar de scepter sinds 2006.Met regelmaat is hij terug te zien op in kookprogramma’s als Topchef, Masterchef en Chef in oor.

Jacob Jan Boerma
Geboren in Oostenrijk en in 2002 opende hij zijn restaurant De Leest** in Vaassen. Jarenlang staat hij aan de culinaire top in Nederland en in 2014 werd hij bekroond met de felbegeerde derde Michelinster.Ook Boerma zien we regelmatig terug in eerder genoemde kookprogramma’s als Masterchef en Topchef.Tegenwoordig geeft hij ook kookboeken uit in samenwerking met Sacha de Boer

Sergio Herman
Een schok ging in 2013 door Nederland (en de rest van de wereld) toen deze chef-kok bekend maakte zijn restaurant Oud-Sluis*** te sluiten. Gelukkig kregen we toch nog een kijkje achter de schermen met de documentaire “Fucking perfect”. In deze intieme documentaire worden we overal mee naar toegenomen, van Oud-Sluis*** tot aan zijn gezinsleven in Knokke. Een absolute must see wat ons betreft!

Edwin Vinke
Deze nuchtere Zeeuw kookt met liefde en passie in zijn restaurant De Kromme Watergang**. Hij kookt zoveel mogelijk met producten uit de regio en niet alleen de Zeeuwse schaal- en schelp dieren, ook het zeewater wordt gebruikt om in/mee te koken. Vinke is de laatste jaren steeds meer te zien op tv, onder andere in het laatste seizoen van Masterchef.

Peter Lute
Dat Lute met successen komt, staat vast. Deze chef-kok blijft innoveren : hij sluit restaurant Lute en opent op een vertrouwde plek " de Kruidfabriek “.  Na 14 jaar op de locatie in Ouderkerk aan de Amstel vindt hij het tijd voor vernieuwing. In een voormalig kruitfabriek opent hij " de Kruidfabriek ", waar kruiden een belangrijke hoofdrol krijgen. Lute is onder meer bekend van Masterchef en 24Kitchen 

Joris Bijdendijk 
Behalve bekend van zijn kooktalent zijn zijn looks ook zeker niet onopgemerkt gebleven. Joris Bijdendijk ontdekte al vroeg dat hij een topchef wilde worden. In 2013 doet Bijdendijk als eerste Nederlandse chef mee aan de Franse versie van het tv-programma TopChef. Bijdendijk is chef-kok van restaurant Rijks in Amsterdam. Verder was hij onder meer te zien in diverse kookprogramma's Masterchef en chef in je oor. 


Vrijdag 21 oktober 2016 - Bron: HEERLIJK.nl