Voormalig restaurant Savelberg krijgt nieuwe naam ‘Central Park by Ron Blaauw’

Nieuws overzicht > Voormalig restaurant Savelberg krijgt nieuwe naam ‘Central Park by Ron Blaauw’

Na het sluiten van Restaurant en Hotel Savelberg op het Haagse/Voorburgse landgoed Vrede en Rust komt er een nieuwe zaak: ‘Central Park by Ron Blaauw’. Carsten Klint en Ron Blaauw zullen hier een nieuwe samenwerking starten. Klint: ‘Het liefste gaan we 1 november starten, maar alles moet klaar zijn voordat we open gaan’.

Menukaart grote gelijkenis met Ron’s Gastrobar
‘In het begin zullen wij met dezelfde kaart werken als in Amsterdam, zodat we een foutloze start kunnen maken’ aldus Klint. Maar de klassiekers van Henk Savelberg zullen niet verdwijnen. ‘De beroemde salade kreeft van Henk blijft gewoon op de kaart staan’. 

Blaauw culinair eindverantwoordelijk
Blaauw zal zijn tijd afwisselen tussen Amsterdam en Voorburg. Bij Central Park is Blaauw zeer betrokken, waardoor de gasten hem vaker zullen zien in de zaak. Hij zal dan ook eindverantwoordelijke zijn in de keuken. Voormalig chef de cuisine van Savelberg, Gijs Verbeek, zal de dagelijkse leiding nemen in de keuken. Het meeste personeel van Savelberg gaat mee naar het nieuwe restaurant.

Vernieuwde Savelberg
Klint vervolgt: ‘Het pand van Savelberg is nu helemaal gestript, echt álles is nieuw’. De monumentale elementen zijn nog wel terug te zien. Doordat Central Park zich op een landgoed bevindt, zullen verschillende elementen hiervan terug te zien zijn in het concept. ‘De keuze voor de naam Central Park is omdat het internationaal is, maar ook tijdloos’.


Vrijdag 10 oktober 2014 - Bron: Heerlijk