Voorronde Bocuse d`Or Nederland

Nieuws overzicht > Voorronde Bocuse d`Or Nederland

15 juni gaat de Nederlandse variant van het Bocuse d’Or evenement van start. 8 jonge talenten zullen strijden om zich te kwalificeren voor de finale. De voorronde zal plaatsvinden vinden in het Friesland Campina Innovation Centre in Wageningen.

Evenement
Na de voorronde zal het evenement zich verplaatsen naar Rotterdam, hier zal de uiteindelijke chef worden gekozen om Nederland te vertegenwoordigen bij de internationale Bocuse d’Or finale in Boedapest in mei 2016. In mei 2014 tijdens de Bocuse d’Or Europe in Stockholm kwalificeerde Jan Smink zich voor de wereldfinale. Smink werd 9e van de maar liefst 24 deelnemende landenteams op het internationaal Bocuse D’Or evenement in Lyon begin dit jaar. 

Jury 
De jonge chefs zullen worden beoordeeld door een indrukwekkende jury bestaand uit  Marco Poldervaart (restaurant ’t Havenmansje, Harlingen) Joop Braakhekke (Le Garage en En Pluche, Amsterdam) en Leendert Klaassens, (restaurant De Graancirkel Drachten). Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) vertegenwoordigd Nederland als jurylid in Boedapest.

De deelnemers dit jaar zijn: 

Martin Berger, Hotel Nobel in Ballum
Erwin Heeffer, restaurant De Molen in Kaatsheuvel
Gert van der Heijden, Landgoedhotel Het Rode Koper in Leuvenum
Emiel Kwekkeboom, restaurant La Rive in Amsterdam
Frank van Rijsbergen, restaurant Allure in Rotterdam
Kees Visser, restaurant Bij Kees in  Zierikzee
Marco van der Wijngaard, restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin
Joost Opdenoordt, Joost-kookt in Tolkamer

Bocuse d’Or
Bocuse d’Or Nederland is opgericht om Nederlandse deelname aan de prestigieuze internationale Bocuse d’Or wedstrijden mogelijk te maken.Het doel van Bocuse d’Or Nederland is het bevorderen van een positief imago van de Nederlandse gastronomie, het profileren van het koksambacht, het enthousiast maken van jongeren voor het beroep van kok en het bevorderen van het gebruik van kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame producten.

 

Dinsdag 9 juni 2015 - Bron: HEERLIJK, Bocuse dOr Nederland