’s Werelds eerste culinaire pretpark

Nieuws overzicht > ’s Werelds eerste culinaire pretpark

De broers Ferran en Albert Adrià kondigen het eerste culinaire pretpark ter wereld aan. In januari 2015 willen de Spaanse topchefs hun project 5.0 compleet maken door restaurant Enigma te openen. Het project bestaat dan uit vijf partners in vijf verschillende restaurants met vijf unieke foodconcepten midden in het centrum van Barcelona.

 

Samenwerking

Albert en Ferran Adrià gaan voor project 5.0 samenwerken met de bekende Spaanse chefs; Juan Carlos, Borja en Pedro Iglesias. Het project moet een hotspot worden in Barcelona. Een plaats waar je geweest moet zijn als je Barcelona bezoekt. De chefs hopen ook op een toestroom van El Bulli fans. El Bulli was het drie Michelinsterren restaurant van Ferran Adrià wat zelfs vijf jaar (2002,2006-2009) het beste restaurant van de wereld was. El Bulli sloot in 2011 zijn deuren.

 

Project 5.0

Zo gaat het culinaire pretpark in het centrum van Barcelona eruit zien:

1. Tickets, een moderne tapas bar.

2. Bodega 1900, Een bar speciaal ontworpen om te genieten van ‘’Vermut’’, een populaire culinaire traditie in Spanje.

3. Pakta, het enige echte Japans/Peruaans restaurant van Barcelona.

4. Hoja Santa en Nino Viejo, een Mexicaanse haute cuisine en taco’s place. Voorheen was dit Yauarcan.

5.Enigma, gaat een 41º experience worden. Een cocktailbar met een uiterst exclusieve menukaart. 41º is het sterrenrestaurant van Adrià wat komende augustus zijn deuren zal sluiten om het te verhuizen naar de nieuwe locatie, Enigma.

Vrijdag 28 maart 2014 - Bron: Eater