Merkelbach

Hemels 5-gangendiner van verse natuurproducten

Bekijk hier de rest van ons aanbod
€ 38.50 € 55.00Te reserveren t/m 30 maart 2019
Originele prijs € 55.00
Korting 30%
Je voordeel € 16.50

Waan je in een paradijs met een hemels 5-gangendiner van verse natuurproducten voor slechts € 38,50 per persoon!


Reis naar Amsterdam Watergraafsmeer waar je in het statige buitenhuis 'Huize Frankendael' restaurant Merkelbach vindt. Bij aankomst waan je je in een sprookjesparadijs met een prachtige tuin. Maar de magie stopt niet bij de deur, want binnen in het restaurant van een van de koetshuizen ziet het er ook beeldschoon uit! Chefkok Joris Bijdendijk van RIJKS noemde Merkelbach onlangs het beste restaurant van de stad. Of dat zo is, kun je nu zelf beoordelen. 


Het keukenteam laat je verwennen met enkel het beste wat het seizoen te bieden heeft, met elk haar verrassende ingrediënten. Het menu wisselt mee met de natuur om zo dagverse lokale en duurzame producten om te toveren tot smaakvolle gerechten van hoogwaardige kwaliteit. Op het menu staan ook regelmatig zogenaamde presidia producten, zoals Citroenboontjes uit Lutjebroek of Goudse oplegkaas. Door de vaak arbeidsintensieve wijze van produceren raken deze producten door de massaconsumptie in het gedrang. Reden te meer om ze bij Merkelbach eens goed te evenaren. Want het zijn vaak de meest smakelijke producten die goed passen in de ambachtelijke en pure wijze waarop hier wordt gekookt. Dat levert nieuwe eetervaringen op. Smaken die nog onbekend zijn of bereidingen die je nog niet kent. Een spannende eetervaring dus!


Daarnaast heeft gastheer Jascha Goudt prachtige wijnen samengesteld, dus vraag ook zeker naar de wijnkaart voor een perfecte wijn-spijs combinatie.


Reserveer snel een tafel voor een hemels 5-gangendiner voor slechts € 38,50 per persoon! • Te reserveren t/m 30 maart 2019

 • Te gebruiken op woensdag t/m zaterdag

 • De HEERLIJK Aanbiedingsprijs geldt per persoon

 • Niet i.c.m. andere acties

 • LET OP: Deze aanbieding is alleen geldig na reservering via HEERLIJK.nl

Reserveer nu

AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:


Middenweg 72
1097BS Amsterdam
Nederland
10 1 Goed
7.9
Eten
7.8
Service
7.6
Sfeer
8
Gastvrijheid
 • 8.75

  Antoinet

  Mooi eten en goede prijs kwaliteit verhouding. De slow food visie spreekt aan. Goede vergetarische en voor tafelgenoot vleesgerechten samen!
  9
  Eten
  8
  Service
  9
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Heerlijk aanbieding
  14 maart 2019
 • 8

  Raab

  Eten en sfeer zijn goed. De prijzen voor de drankjes zijn buitensporig hoog; fles gewone rode wijn €63.- en kopje gewone thee €3,75. Dan is de Heerlijk aanbieding een lokkertje, helaas.
  8
  Eten
  8
  Service
  8
  Sfeer
  8
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Heerlijk aanbieding
  3 maart 2019
 • 5.5

  limmie

  Wij vonden de gerechten erg zout. De groentes te doorgekookt en de smaken niet subtiel. Te veel smaken door elkaar. De ideeën zijn misschien goed, maar in de uitwerking werd de plank naar onze mening mis geslagen. Jammer dat e r geen tafellinnen gebruikt wordt. Wij hadden er wel wat meer van verwacht. De locatie is prachtig.
  4
  Eten
  6
  Service
  6
  Sfeer
  6
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Kortingsactie
  3 februari 2019
 • 8.25

  Martijn

  Heerlijk gegeten van het 5 gangen menu. Ook hierbij een lekker wijntje genomen bij de vis en het vlees. Een wijn arrangement is leuk, maar ik wilde liever zelf kiezen. Verder was de bediening zeer attent en hielden ze rekening met speciale wensen. Zeker een aanrader om terug te komen. De locatie is perfect. We parkeerden de auto bij de VOMAR aan de overkant. Als deze dicht is (na 22:00) op het knopje van de inrij paal klikken. Dan gaat het hek vanzelf open (handige tip)
  9
  Eten
  8
  Service
  8
  Sfeer
  8
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Kortingsactie
  2 februari 2019
 • 8.5

  Eric O.

  Geweldige avond gehad met hele bijzondere en vooral smaakvolle gerechten met bijpassende wijnen
  9
  Eten
  8
  Service
  8
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Heerlijk aanbieding
  2 februari 2019
 • 8

  Kees

  Merkelbach is een klein en gezellig restaurant waar je heel vriendelijk wordt ontvangen. Er is (gelukkig) geen muziek en de tafeltjes staan op voldoende afstand van elkaar. Je kan dus rustig met elkaar praten. We hadden een 5 gangen diner (heerlijk) en kregen een amuse vooraf. Allemaal prima.
  8
  Eten
  8
  Service
  7
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Heerlijk aanbieding
  1 februari 2019
 • 8

  Tom

  Heerlijk 5 gangen chef’s menu via heerlijk.nl Het menu was bereid met verse natuurproducten, waaronder een heel Oostvaardersplashert. De servetringen gemaakt van gewei hintten hier al op. We begonnen met een amuse, daarna 2 vegetarisch-achtige voorgerechten met biet & biet-merengue. De 3e gang was een heerlijk stukje vis dat op een soort van bedje lag. Hoofdgerecht was bereid met karig hert, 2 kleine worstjes & soort van hertenrolletje. Ik had graag ook een lekker stukje hertenbiefstuk geproefd. Toetje was verrukkelijk met ook hier een stukje merengue, maar dan niet van biet. En met, voor alles een eerste keer, carbon crumble! Bediening was persoonlijk met gratis tandpasta & olie advies. De omgeving gezellig in een mooi oud gebouw met mooie herinneringen. Kortom, prima avond!
  8
  Eten
  8
  Service
  8
  Sfeer
  8
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Heerlijk aanbieding
  18 januari 2019
 • 8.75

  Erik Voorveld

  Bij binnenkomst werd ik vriendelijk ontvangen door een dame die me later gepassioneerd het menu toelichtte. De aandacht voor zuivere ingrediënten, streekproducten en duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Dat hoeft niet altijd een mooie eetervaring op te leveren. Maar bij Merkelbach lukte dat ruimschoots. Een compositie van biet was niet alleen prachtig opgemaakt, de verschillende soorten biet waren mooi afgestemd op de hummus die erbij werd geserveerd en de smaak was daardoor gevarieerd. De vis, gevangen door de 'Goede Vissers' op de Waddenzee was een flink stuk kabeljauw op de huid gebakken met een subtiele risotto met kleine garnalen. Geweldig van smaak! De wijn die hierbij werd aangeraden bleek een uitstekende keuze. Ik zou eigenlijk met mijn buurman gaan, maar die bleek op het laatste moment verhinderd. Ik heb hem naderhand gezegd dat hij een geweldige eetervaring heeft gemist. Dit was echt super!!
  10
  Eten
  9
  Service
  8
  Sfeer
  8
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Heerlijk aanbieding
  17 januari 2019
 • 8.75

  Peter

  Heerlijk gegeten, originele gerechten, alles heell verzorgd en plezierige bediening
  9
  Eten
  9
  Service
  8
  Sfeer
  9
  Gastvrijheid
  Beoordeling via Heerlijk aanbieding
  13 januari 2019
 • 5.75

  Tanja vd Bent

  Ik vond het eten niet lekker, zeker de 4e gang; Ree (geschoten op de Oostvaardersplassen). Dit gerecht hebben we niet opgegeten maar werd geen aandacht aan gegeven. Verder rekenden ze € 6,- per glas wijn bij ieder gerecht terwijl het van die kleine (halve) glazen waren! Als aperitief hadden ze geen Cointreau, geen Grand Marnier, geen port, geen Baileys. Bijna niks. Het eten was apart maar zeker niet voor herhaling vatbaar. Wat jammer. En met korting dan toch nog duur. En de 2 meisjes in de bediening waren aardig maar voegden niets toe.
  5
  Eten
  6
  Service
  6
  Sfeer
  6
  Gastvrijheid
  Beoordeling via HEERLIJK Kortingsactie
  6 januari 2019