212*

Bijzonder genieten van een 6-gangenlunch van topklasse

Reserveer nu

Helaas zijn er voor de door jou gekozen dag geen tijden meer beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere dag te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd geen couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere tijd te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd niet meer zoveel couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een ander aantal personen te kiezen.
AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:
Restaurant info
212
Amstel 212
1017AH Amsterdam
Nederland

Aan de prachtige Amsterdamse gracht, nabij het Nationale Opera & Bali theater, vind je 212. In dit unieke restaurant schuif je letterlijk bij de chefs aan ‘tafel’. 212 is hiermee het eerste Amsterdamse no-table restaurant.

Eigenaren Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot zijn geen onbekenden van elkaar. Vanaf 2010 kookten zij samen bij Bord’Eau, wat binnen drie jaar door Michelin werd beoordeeld met 2 Michelinsterren. Na 7 jaar op het allerhoogste niveau, waren zij klaar voor een volgende uitdaging: een eigen restaurant!

Minder regeltjes, meer beleving. Dat is wat je ervaart bij 212. De bar rondom de keuken maakt deze ervaring compleet. “We willen contact maken. Producten laten zien, vertellen hoe een gerecht in elkaar zit, een beleving creëren.” aldus chef Thomas Groot.

Dat je hier geweldig kunt dineren is niet onopgemerkt gebleven. 212 heeft namelijk van Michelin een ster in ontvangst mogen nemen voor hun prachtige concept!

Reviews
"212" Culinaire topcreaties 010 - 2110090 Amstel 212, Amsterdam
4.7 out of 5 stars - 118 votes Uitmuntend
9.6
Eten
9.4
Service
9.2
Sfeer
9.4
Gastvrijheid
  • 10

    Ingrid Labadie

    Het beste restaurant van Amsterdam. De Chefs in de keuken, de bediening, allemaal TOP. Wat ze daar aan gerechten maken, de smaakcombinaties. Voor de ware culinaire liefhebbers. Chapeau!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    16 september 2020
  • 10

    Hugo

    Vanwege de aantrekkelijke lunchactie mijn tienerdochters meegenomen om ze Michelinsterren experience te geven. Ons gezin heeft genoten van topklasse eten en leuke interactie met de keuken!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    13 september 2020
  • 9.75

    Haroun Hijman

    Fantastische middag gehad met een vriendin. Prachtig mooie gerechten die een voor een super in balans waren en dus een perfecte smaak. De brigade van zowel keuken Als bediening was grandioos . Ik kom zeker binnenkort met mijn man keertje terug
    9
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    10 september 2020
  • 9.75

    Bart J

    Fantastische lunch voor twee personen, staycation = uit eten in je eigen stad. Gerechten met een verhaal bijvoorbeeld: aardpeer met Hollandse garnalen, duif, aardbeien met schaafijs en hilarisch appeldessert. Leuke informele service, goede wijnen per glas. Dikke aanrader.
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    4 september 2020
  • 9.5

    Alex

    Geweldige ervaring zo aan de keuken. Je kunt precies zien hoe de gerechten bereid worden. En de chefs vertellen enthousiast over hun creaties. En de sommelier over de bijpassende wijnen. Heerlijk geluncht in een relaxe sfeer waar we echt super lekker gegeten hebben en ons meteen op ons gemak voelde. Hier komen we zeker nog eens terug
    10
    Eten
    9
    Service
    10
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    3 september 2020
  • 9.75

    Detlef Geerlings

    Heel lekker eten en creatief opgediend. De bediening was erg vriendelijk en gaf haast het idee dat je bij vrienden aan het eten was in plaats van in een restaurant. Ik kom zeker nog eens terug !
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    24 augustus 2020
  • 8.75

    j koelewijn

    we hebben hier met de familie gegeten, was heerlijk. Alles liep vlotjes door eten van hoog niveau met een voortreffelijke bediening Komen zeker nog een keer terug
    8
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    19 augustus 2020
  • 9.75

    yumiko

    Very exciting experience. Nice atmosphere, elegant but friendly. The food was excellent and also enjoyed the wine very much.
    10
    Eten
    9
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    17 augustus 2020
  • 10

    Ad

    Helaas door corona maatregelen veel minder plekken aan de bar beschikbaar. Gelukkig ook positieve zaken. De gehele menukaart is vernieuwd en de kelder wordt geheel verbouwd. Een nieuwe keuken is inmiddels geplaatst en de wijnkelder met privat dining mogelijkheden is bijna gereed. Als aperitief een Noordhoek Sauvignon Blanc 2017 van Cape Point die uitstekend beviel. Ernaast een keurig gepresenteerd fingerfood trio. Om te starten een krokante cannelloni van zeewier gevuld met een Noordzeekrabsalade afgedopt met padron peper en krokantjes van kippenhuid. Mooi hoog op smaak met sappig krabbenvlees en aangename umami toets, heerlijk. Tarteletje gevuld met een carbonara van paling, afgewerkt met plakjes rauwe champignon. Hoog op smaak met prima paling toets en fijne textuur. Om af te sluiten een gestoomd broodje met zoetzure komkommer, salade van kreeft gekruid met tandoori masala, afgewerkt met rolletje lardo di colonnata. Wow, een prima begin van de middag. De amuse was een bekende, een mini uitvoering van het aardpeergerecht. Krokant van een uitgeholde aardpeer gevuld met Hollandse garnalen en schuim van aardpeer, in een vinaigrette van look. De Aardpeer werd aan tafel met een grote hamer geplet en afgewerkt met geschaafde Belper Knolle (Zwitsers kaasje). Prima van smaak en textuur. De eerste begeleider werd keurig gepresenteerd met kennis van zaken. De Akilia 2016 Villa de San Lorenzo gemaakt van Palomino Fino en Doña Blanca geplukt van hele oude stokken. Complex met mineraliteit en mooie zuren. Ernaast een decadent gerecht op zwarte borden. Gelei van gerookte tarbot afgedekt met Perle Imperial kaviaar, centraal erin een kogel roomijs van gillardeau oester waarin olie van hazelnoot. Wow, een hele originele smaakbeleving, delicaat en verfijnd. De wijn werd lekkerder van de ziltige tonen en vulde het gerecht aan met zijn heerlijke aroma en fijne zuren. (9,5) Verder met "La Part des Anges" van Domaine de la Noblaie uit Chinon, in het glas een goud gele kleur, complex in de mond met verfijnde zuren, tonen van kweepeer, mineraliteit en een vleugje hout. In een grijze schaal een jus gemaakt van in hooi ingepakte prei die op de barbecue was gegaard waarin drie blokjes ‘Cake’ van IJsselmeer snoek gebakken op pitten en zaden. De cake was eigenlijk een farce, subtiel van smaak met een bite door de zaden. De jus zorgde voor een aangenaam aroma. De wijn maakte de gang compleet, genieten! (9,25) Uit de Bourgogne een Aligoté 2017 van Sarl Boyer Martenot, gemaakt in verfijnde frisse stijl. Op een zwart bord stukken van met zolderspek geroosterde kreeft, stuk van staart en schaar, met gnocchis die zijn aangemaakt met de corail van de kreeft, in een vin jaune saus met aardappel, afgewerkt met plakken Tasmaanse truffel en plakken champignon. Een hoofdrol voor de kreeft die vanwege het spek iets hoger op smaak was. Gnocchi, waar ik normaal gesproken minder fan van ben, waren geweldig op smaak gebracht. Mooie saus, subtiele truffeltoets een een heerlijke begeleider die als smaakversterker functioneerde, grote klasse! (9,75) Uit de Côtes de Provence een speciale rosé de Tibouren Cru Classé 2017 van Clos Cibonne, gemaakt in zijde zachte elegante stijl. Op een speciaal bord zeebaarsfilet gebakken op zuurdesem waarop salade van artisjok 'a la barigoule' met ertussen stukjes ansjovis, vlokken van oude Wilde Weide kaas en in een gevouwen plakje witte ui ceviche van de buik van de baars. Als saus de bouillon van de barigoule bereiding. Een hele verfijnde klassieke bereiding met mediterraanse smaken en sappige texturen waarbij de rosé naadloos aansloot. De ceviche gaf een verrassend accent dat aan rolmops deed denken, leuk. (9,5) Voor bij het pièce een Italiaanse Monte Aribaldo 2017 van Marchesi di Gresyn, diepe kleur, mooie zuren met aangename kruidigheid. Ernaast Anjou duif ‘a la Romaine’. Op karkas gestoomd met onder de huid tapenade van olijf aangemaakt met het uitlekvocht van ansjovis, waarna even op de barbecue en met de brander geschroeid. Op het bord de borstfilet met ernaast een grote pastaschelp van boekweit gevuld een een farce van het hartje, maagje en pootje van de duif aangemaakt met truffel en lardo di colonnata met krokantjes van de huid. Ertussen gebakken cantharellen in een klassieke saus. Cuisson en smaken waren top, de wijn vulde het gerecht aan met zijn zuren en heerlijke aroma, toppie! (9,75) Als dessertwijn de Zweigelt Auslese 2018 van het gerenommeerde huis Kracher die deed denken aan aardbeien op lichte siroop. Ernaast een tafelbereiding. Verse aardbeien met zeste van limoen waarover, met de Hatsuyuki molen, geschaafde vlierbloesem granité, szechuan peper uit de molen en druppels vlierbloesem siroop. Krachtige smaken met frisse aardbeien toets, prikje op de tong van de peper en het heerlijke aroma van de vlierbloesem. De wijn bleef hiernaast keurig overeind. (9,25) We sloten af met een krachtige espresso met drie heerlijke friandises en een keuze van de pralinekist. De madeleine was top uitgevoerd met heerlijk frisse dip van oosters gekruide lemon curd. Bediening was uitstekend verzorgd op hele gezellige wijze. De chefs presenteerde gedetailleerd de gerechten en kundige uitleg bij de wijnen met complimenten voor de keuzes. We voelden ons weer helemaal in de watten gelegd. Samengevat kunnen we stellen dat het niveau is doorgegroeid naar het absolute top niveau. Strakke presentaties van originele gerechten opgebouwd met luxe ingrediënten, en veel smaakbeleving, ernaast een uitgelezen wijnselectie. Dit in een hippe informele sfeer. Een memorabele beleving, Top!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    5 augustus 2020
  • 8.5

    Jacqueline van Egmond

    Verfijnd eten; heerlijke smaken. Bediening, gastvrijheid én deskundigheid van hoog niveau. Qua sfeer duidelijk de invloed van vroege tijdstip (13:00 uur) en Corona waarneembaar. Amuses waren zeer geslaagd en gelaafd. Gerecht met snoek verbazingwekkend. Heerlijk gegeten en een prima middag gehad. Oh ja, de keuken aan het werk zien is altijd een extra dimensie. Zo ook in 212.
    9
    Eten
    9
    Service
    7
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    28 juli 2020
  • 10

    Etienne Van Gulck

    Topsfeer en bediening en top keuken !
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    23 juli 2020
  • 8

    -

    Wijnen (veel) te duur.
    9
    Eten
    8
    Service
    8
    Sfeer
    7
    Gastvrijheid
    Beoordeling via Primera
    18 juli 2020
  • 9

    Migrant

    Ongeevenaarde kwaliteit en ambiance. Gerechten en opmaak zeer creatief. Goede ontspannen sfeer tussen de teamleden. Prachtige locatie (Jammer van de gordijnen). Ik was zo gelukkig, in een aantal toprestaurants wereldwijd te mogen dineren. 212 past naadloos in dit rijtje waarbij de gastvrijheid van een opmerkelijk, en prettig ontspannen karakter is. Nu 1 ster; zeker op weg naar meer!
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    18 juli 2020
  • 9.5

    Debadarshi

    Excellent seating concept to watch all the preparation live, food was amazing, service and hospitality was top-notch. Highly recommended.
    9
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    27 februari 2020
  • 8

    R.R

    .
    8
    Eten
    8
    Service
    8
    Sfeer
    8
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    20 februari 2020
  • 9.25

    Maurice Ditvoorst

    Dinsdag 18 februari hier voor de derde keer gegeten.Het was wederom een beleving.De gerechten blijven spannend en vol smaaksensaties.Ongedwongen sfeer,kortom wederom genoten en komen zeker nog terug dit jaar
    10
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    19 februari 2020
  • 10

    Ruuud Schuurs

    Restaurant 212 heeft alle recht zich een absoluut toprestaurant te noemen. Kort na opening al een Michelinster en die is dik verdiend. Wat een fantastisch eten! De sfeer is ongedwongen, ontspannen en vriendelijk. Staf uitstekend op elkaar ingespeeld en heel toegankelijk, beleefd maar gelukkig niet formeel. De wijnen zijn duur, maar van topklasse. We kwamen voor een zesgangenlunch en dat was een feest!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via Primera
    19 januari 2020
  • 9.5

    MarieLouise

    Heel bijzonder restaurant. Inrichting is zeer speciaal en mooi vakmanschap. Zo ook het eten. Wat een pareltjes steeds op ons bord. De bediening is ongedwongen en respectvol. Fijn. Heel zalig gegeten in een fijne sfeer.
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    5 januari 2020
  • 9.5

    Rijk Smitskamp

    We hebben hier top geluncht. Wat gelijk opvalt is het super leuke en enthousiaste team dat met een brede lach klaar staat voor ons. Je zit om de open keuken heen en het is echt een beleving om mee te kijken hoe alles bereid wordt. Elk gerecht wordt met zorg en aandacht bereid. De sfeer in het team is ook ontspannen wat doorstraalt op de totaal beleving. Het eten is ook te gek, echte smaak sensaties. De wijnen passen geweldig en sommige wijnen zijn zeer verrassend. Kortom een absolute aanrader!
    9
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    4 januari 2020
  • 9.25

    maddie delorie

    Briljante en soms onverwachte smaakcombinaties. Super creatief zonder te frivool te zijn. Stoere smaken, die de smaakpapillen bij iedere gang weer lekker wakker schudden. Kortom het was heel fijn.
    10
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    20 december 2019
  • 9.25

    Tim Meijer

    Geweldig lekker gegeten. Verrassende gerechten en mooie presentatie.
    10
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    17 november 2019
  • 10

    Rob van Oppen

    Was een weergaloze culinaire reis gisteren Alles klopte
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    6 november 2019
  • 9.25

    genieters

    Uitstekend! Ontspannen sfeer, uniek no table concept. Richard en Thomas en hun team zorgen voor een fantastische eet en drink belevenis.
    10
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    24 oktober 2019
  • 8.75

    K.

    De amuses waren om van te genieten, echt top. De eerste 2 gangen misten wat spannends. De duif was subliem.
    8
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    16 oktober 2019
  • 9.75

    Stan Bosch

    Buitengewoon 6-gangen met diner met prachtig opgemaakte borden. Uitgesproken smaken gecombineerd met heerlijke wijnpairing. Ongedwongen, vriendelijke en relaxte sfeer.
    10
    Eten
    9
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    16 oktober 2019