Aan het Sluisplein in Leidschendam, in een charmant pijpenlaatje, vind je restaurant Bij Erik. Eerder stond eigenaar en chef-kok Erik Tas in de keukens van sterrenzaken als Parkheuvel en Zwethheul. Na meerdere jaren ervaring opdoen zag de geboren Leidschendammer zijn kans toen hij het restaurant van voormalig collega George Longhitano kon overnemen. Vooral de ervaring die hij heeft opgedaan onder sterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel) vormt de basis van zijn restaurant. Bij Erik is te omschrijven als klassiek, ambachtelijk en toegankelijk.
De keuken werkt alleen met producten van de beste kwaliteit. Om de brigade scherp en gepassioneerd te houden wordt elke maand een nieuw menu samengesteld. Vanzelfsprekend zijn de gerechten seizoensgebonden, elke dag vers en met zorg en aandacht bereid. De combinatie met een wijnkaart van meer dan 150 bijzondere wijnen zorgen voor een wijn spijs combinatie waar je ongekend van geniet! Het is dan ook niet zomaar dat het restaurant al sinds het eerste jaar van zijn bestaan een Bib Gourmand heeft ontvangen, de prijs van Michelin voor restaurants met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Daarnaast ontving het restaurant dit jaar een beoordeling van 13 Gault&Millau punten én heeft het een plaats in de Lekker gids weten te bemachtigen.