The White Room*

Culinaire gerechten uit de Noordzee

Reserveer nu

Helaas zijn er voor de door jou gekozen dag geen tijden meer beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere dag te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd geen couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere tijd te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd niet meer zoveel couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een ander aantal personen te kiezen.
AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:
Restaurant info
The White Room
Dam 9
1012JS Amsterdam
Nederland

The White Room by Jacob Jan Boerma is het Michelinster fine-dining restaurant in een monumentale ruimte van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky aan de Dam in hartje Amsterdam. Voormalig 3-Michelinsterren chef Jacob Jan Boerma staat aan het roer van dit restaurant. Onder zijn signatuur leidt de jonge, zeer bevlogen Randy Karman de culinaire brigade als Chef de Cuisine. 

De prachtige ingrediënten en de frisse stijl van Karman zorgen voor een perfecte combinatie met de zure smaken en specerijen waar Boerma bekend om staat. Herkenbare smaken keren daarbij op onverwachte wijze terug. Op elk bord zie je de ambitie en precisie van het team terug. Dit is zeker niet onopgemerkt gebleven en leverde het restaurant dan ook een notering in de Lekker, 15 Gault-Millau punten én een Michelinster op!

De naam ‘The White Room’ is afgeleid van de historische naam ‘De Witte Zaal’ die de ruimte kreeg bij de opening in 1885. Het huidige restaurant wordt gezien als het oudste restaurant van Amsterdam waar originele stijlen nog altijd behouden zijn. Dankzij de geraffineerde en moderne styling, worden historie en heden hier naadloos met elkaar verbonden.

Reviews
"The White Room" Culinaire topcreaties 010 - 2110090 Dam 9, Amsterdam
4.55 out of 5 stars - 17 votes Uitmuntend
8.9
Eten
9.1
Service
9.3
Sfeer
9.2
Gastvrijheid
  • 8.75

    DB

    Gerechten met hang naar zuur. Hoewel veel smaakvariatie in dit zuur, iets meer balans in combinatie met zout, zoet en bitter zou nog beter zijn. Dit verfrissende menu zou je verwachten tijdens een warme zomer, wat minder met de herfst voor de deur, wanneer warmere smaken meer welkom zijn. Wel mooie gerechten en meestal ook complex van smaak. Vier gerechten uit de zee en maar één met vlees. Zou ook beter in balans kunnen. Al met al lekker gegeten, maar ik had van een sterrentent iets meer verwacht. Dit 'meer' ook in kwantitatieve zin. Net even te kleine porties, waardoor je net niet met dat heerlijke voldane gevoel naar huis ging. En hoewel we diverse keren hadden aangegeven te willen betalen en dat we niet later dan 22:30 wilden vertrekken, werd hier wel erg laks op gereageerd. Als je op een gegeven moment dan zegt dat je nu toch echt weg moet en dat de persoon in de bediening ondertussen toch andere dingen gaat doen in plaats van het pinapparaat te gaan halen, dan kan ik dat niet goed begrijpen. Helaas dus niet alleen maar een positieve ervaring.
    9
    Eten
    8
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    20 september 2020
  • 8.75

    Leeroy

    We hadden een 8 gangen menu met daar bij passende wijnen. Zowel het eten als de wijnen waren erg smaakvol. Mooie gerechten met verschillende smaken. Het eten is mooi opgrmaakt en met veel zorg klaar gemaakt. Ik kom hier zeker nog is terug.
    9
    Eten
    8
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    3 september 2020
  • 6.5

    Amsterdammer

    Wanneer ober vroeg of we het gerecht lekker vonden en wij vriendelijk aangaven dat een sausje te overheersend, kregen wij een ongemakkelijke reactie terug van de ober. Feedback werd niet openlijk geaccepteerd. Hierdoor durfde wij geen verder feedback meer te geven. Ik ben zelf allergisch voor vis en noten, maar we gingen voor een verrassingsmenu. Mijn dieet wensen heb ik netjes aangegeven tijdens reservering. Tevens werd ik smiddags gebeld om mijn dieet wensen door te nemen. Tijdens de 6 gangen menu, waren er twee gangen met vis. De kok heeft de vis bij mij gelukkig Wel eruit gelaten, maar jammer genoeg geen volwaardige vervangend hoofd ingredient teruggeven. Dit resulteerde saaie vegatarisch gerechten voor mij. Bij een ster restaurant had ik verwacht dat er meer creativiteit verwacht van de kok.
    6
    Eten
    7
    Service
    9
    Sfeer
    4
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    23 augustus 2020
  • 8.75

    Tim R

    Uitstekende ontvangst in deze wonderschone ruimte! Bediening, deels Engelstalig, zeer vriendelijk en professioneel. Wijnarrangement is een aanrader; bij bijna alle gangen een zeer knappe toevoeging aan de gerechten. Smaak en opmaak van de gerechten zeer goed tot uitstekend met de kenmerkende en bij zomerse temperaturen zeer welkome, frisse zuren. Tip: sluit de gordijnen grotendeels. Akoestiek zou bij een vollere zaal wel eens wat problematisch kunnen worden en zicht op het Warmoesstraat uitgaanspubliek voegt niet bepaald iets toe aan de prachtige ambiance...
    8
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    17 augustus 2020
  • 9.25

    Karin

    Heerlijk gegeten in een prachtige, historische ambiance met uiterst vriendelijke, gastvrije en metropolitane bediening (niet al het personeel spreekt Nederlands, dus ook regelmatig Engels). Wij vonden sommige gerechtjes iets aan de zoute kant, maar we hebben een fijne avond gehad.
    8
    Eten
    9
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    15 augustus 2020
  • 10

    Nanette

    Fantastische avond gehad met heerlijk eten. Uitleg van de gerechten was top en de gerechten heerlijk fris van smaak. De bijpassende wijnen waren heerlijk en goed afgestemd op het eten. Echt een aanrader!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    15 augustus 2020
  • 8.5

    Job Duim

    Een geweldige avond die ietwat zakelijk begon, maar met de aperitieven en gangen steeds gemakkelijker aanvoelde. De sommelier vertelde enthousiast haar belevingen en keuzes bij de wijnen waarbij de gastheer ons vertelde welk gerecht wij kregen. Tijdens onze laatste gang kwam de chef langs bij onze tafel en hebben we een rondleiding door de kruidentuin gekregen. Dit was héél erg leuk! We komen zeker nog een keer terug, de hele ervaring was voor ons méér dan 1 ster waard! Dank chefkok Randy en al het andere personeel voor jullie goede zorgen!
    9
    Eten
    9
    Service
    8
    Sfeer
    8
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    3 augustus 2020
  • 8.75

    R

    Top service, ze nemen wel ruim de tijd tussen de gangen.
    8
    Eten
    8
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    1 augustus 2020
  • 9.5

    Thomas Ruiten

    Voor zo'n jong talentvol team en een chef van net 25 jaar is het werkelijk een fantastische ervaring geweest.
    9
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    27 juli 2020
  • 10

    JanHendrik

    Heerlijk gegeten, alle gerechten die we kreken waren lekker. Gastvrijheid, service en vriendelijkheid Is super, soms tijd voor een praatje, nooit opdringerig echt super. Het was een heerlijke avond.
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    5 juli 2020
  • 10

    Marja

    Het eten was ontzettend lekker. Vriendelijke bediening. Heerlijke wijnen.
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    19 februari 2020
  • 8.25

    Anoniem

    Heerlijk gegeten
    8
    Eten
    8
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    4 december 2019
  • 9.75

    Alex van Heeringen

    Het gastronomisch 6 gangen diner was van een uitzonderlijk hoog niveau met verrassende smaaksensaties en fraai gepresenteerde gerechten. Bediening is vriendelijk en professioneel en erg voorkomend. De verjaardags verrassing was bijzonder in haar variatie en zeer attent.
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    28 november 2019
  • 9.5

    Andre Tio

    Voor de 2e keer hier gegeten. De amuses & 6 gangen gerechten waren heel lekker, diep & verfijnd van smaak. 1. Forel met diverse bereidingen 2. Kabeljauw met radijs 3. Scholfilet met biet 4. Hertenrug met bramen 5. Vijgen met pistache. 6. Geitenmelk ijs met gekarameliseerde citrus. Gastvrij & professionele bediening. Echt genoten van de lunch. Een aanrader!
    9
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    24 november 2019
  • 9

    Mirjam Tm

    Uiterst stijlvolle lokatie binnen hotel Krasnapolsky: hoge plafonds, kroonluchters en sfeervolle verlichting. Comfortabele stoelen en tafelkleden. Rustige sfeer, goed voor gesprekken. Gastvrije ontvangst. De 6 gangen waren stuk voor stuk verrassend en van hoog niveau. Met name de nagerechten (2) waren heerlijk. Kortom echt genoten, hoog niveau, absoluut een 9 waard!
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    7 november 2019
  • 10

    Anja Jongbloed

    Het was een topavond. Met mooie gerechters om te eten en naar gelijken. Proeven met je ogen kan hier echt! Voor vegetariërs een ideale plek om te eten met een ster. De bediening en de bijpassende wijnen maakte de avond af!
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    17 oktober 2019
  • 9.75

    Ad Wijgerde

    Het kwam voor mij als een grote verassing dat chef Arturo er mee stopte ondanks dat hij in een hele positieve flow zat. Gelukkig voldoende talent in huis met de evenzo gedreven souschef Randy Karman die ondanks zijn jonge leeftijd al een indrukwekkend cv heeft opgebouwd. We waren erg benieuwd, dus gereserveerd voor een uitgebreide lunch op donderdag. We kregen een fijne ronde tafel aan het raam. Als aperitief een Grüner Veltliner Langenlois 2018 van Gobelsburg die zeer goed beviel. Ernaast het signature hapje, de makaron. Ditmaal gemaakt van peterselie met bereidingen van komkommer, parmezaan en afgewerkt met dotjes balsamico. Verfijnde smaken. Iets indrukwekkender was het tacootje met dotjes crème van geitenkaas, gebrande maispitten, plakjes kidneyboon en koriander cresse, met mooie gelaagde smaakopbouw. Op een gouden lepel een tarteletje gevuld met verschillende bereidingen van ui gevuld met ponzu, wow, een smaakbommetje. De eerste amuse was een sappige Zeeuwse mossel op een bedje van courgette in een sesamolie, afgewerkt met gefrituurde mihoen. Smaakvol met Aziatische toets. In een wit schaaltje een stukje octopus met dotje chlorofyl van kervel en spinazie, frisse tomaat structuren afgewerkt met takjes dille, venkelbloemetje en een schuimige saus van octopus, erg lekker. De eerste begeleider werd kundig gepresenteerd door de charmante Isabel van Bueren. Uit de Douro een Prima 2016 van Quinta do Vallado, gemaakt van Moscatel Galego, redelijk krachtig met mooie citrustoetsen. Op een mooi bord tartaar en sashimi van forel waarbij verschillende bereidingen van komkommer en grapefruit, aan tafel afgewerkt met een heerlijke vinaigrette van komkommer met gember. De forel was zeer delicaat, het garnituur zorgde voor een frisse beleving met mooie zuren, de vinaigrette had een hele mooie umami-gember toets die er iets speciaals van maakte, de wijn sloot naadloos aan genieten! (9) Door met een Muscadet Sèvre et Maine 2017 Sur Lie van het huis Les Vignes du Bourg, subtiel aroma met een vleugje meloen, in de mond fris en elegant. In een schaaltje een keurig gebakken langoustinestaart met structuren van radijs, rettich en mierikswortel, in een jus op basis van vadouvan. cuisson en textuur van de langoustine waren top, de saus was iets te hoog op smaak. Hierdoor voor mij lekkerder om het gescheiden te eten. De wijn was een elegante ondersteuner. (8) Over naar rood met een licht teruggekoelde Beaujolais Lancié 2017 van Gilles Gelin, fris en elegant met tonen van bosfruit en subtiele kruidigheid. Op het bord twee bruingebakken stukken scholfilet met verschillende structuren van rode biet afgewerkt met een schuimige beurreblanc en een groene kruiden vinaigrette. De schol was lekker sappig, de verfijnde bietenbereidingen zorgden voor een optimale koppeling naar de wijn, keurig! (8,5) Uit Sicilië een Etna Rosso van Palmento Costanzo, heerlijk fris met subtiele kruidigheid en aardse tonen. Ernaast een droog krokant gebakken zwezerik op een crème van artisjok, waarbij een half artisjokhart, bundelzwammen, gebakken cantharellen, dotjes crème van gefermenteerde knoflook en een kalfsjus waarin een vleugje garam masala. Keurige bereidingen met pure smaken die prima combineerden, waarnaast de wijn naadloos aansloot. (8.25) Uit Libanon de Les Emirs 2013 van Clos St. Thomas, gemaakt in een stevige bordeaux stijl. Op een donker bord een keurig gegaarde medaillon van reerug, ernaast twee gnocchi gevuld met stukje hazelnoot, mousseline van koolrabi, schaafsel van hazelnoot en in citrus gemarineerde bramen, aan tafel afgewerkt met een eigen jus. Een heerlijk stukje vlees waarbij pure smaken en heerlijke bramen, de wijn maakte de gang compleet. (8,75) De dessertwijn was een Huxelrebe 136º Beerenauslese 2015 van Dackerman, goud gele kleur, rijk aroma met exotisch fruit en in de mond geconcentreerd met mooie zuren. Op een zwart bord verschillende bereidingen van limoen, waarbij dotjes dulce de leche quenelles ijs van geitenmelk die waren afgedekt met een krokant plaatje, aan tafel afgewerkt met parels van citroen (geschept uit de stikstof). Heerlijke frisse smaken die de wijn nog lekkerder maakte en goede texturen (8,75) Als afsluiter nog een krachtige espresso met een vijftal heerlijke friandises. Bediening was uitstekend verzorgd, we voelden ons weer in de watten gelegd. Wederom complimenten voor Isabel van Bueren voor de keurige wijnselectie. Samengevat kan ik stellen dat de beleving boven verwachting was. Het opvolgen van de getalenteerde Arturo, die inmiddels een eigen signature had ontwikkeld, is geen sinecure. De frisse rode draad die door het menu liep is deels verdwenen. Bereidingen zijn op topniveau. Ik verwacht dat de eigen signature van deze jonge chef (24) zeker nog gaat komen. Bedankt!
    9
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    11 oktober 2019