Parkheuvel**

Een unieke culinaire beleving aan de Maas

Reserveer nu

Helaas zijn er voor de door jou gekozen dag geen tijden meer beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere dag te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd geen couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een andere tijd te kiezen.
Helaas zijn er voor de door jou gekozen tijd niet meer zoveel couverts beschikbaar. Klik hier om terug te gaan en een ander aantal personen te kiezen.
AANTAL PERSONEN

Reservering geslaagd!

Gegevens reservering:
Datum:
Tijd:
Personen:
Mijn gegevens:
Naam:
Email:
Telefoon:
Restaurant info
Parkheuvel
Heuvellaan 21
3016GL Rotterdam
Nederland

In het hartje van Rotterdam, Aan de Maas, naast de welbekende Euromast, vind je restaurant Parkheuvel. Parkheuvel is een van de beste restaurants van Rotterdam, dat blijkt onder meer uit het bezit van wel twee Michelinsterren en 17.5 Gault & Millau punten. In 1988 ontwierp architect Klunder dit prachtige moderne gebouw.

Eenmaal binnen ervaar je de intieme sfeer met ‘cosy art deco’-interieur. Na de prachtige entree kom je in de bar met lounge en het restaurantgedeelte. Het restaurant heeft een speelse ronde vorm met overal prachtig uitzicht op het water. Tijdens de lunch kan je gegarandeerd genieten van het mooie uitzicht. Eenmaal aan tafel hoef je alleen nog te ontspannen en genieten van de meest HEERLIJKe gerechten en de gastvrijheid van het personeel. Je merkt duidelijk dat het personeel streeft naar het hoogste niveau van gastvrijheid. Het personeel is te omschrijven als warm en sfeer makend.

Sinds 2006 staat Erik van Loo aan het roer in de keuken. Alles draait bij hem om kwaliteit, hij stort zich dan ook volledig op het gerecht en vindt het belangrijk dat alle smaken maximaal naar voren komen in de gerechten. In het restaurant schenkt de bediening de mooiste wijnen bij al deze culinaire kunst.

Er is maar één regel in de keuken van Parkheuvel die is; alleen het beste is goed genoeg. Door de jaren heen heeft Erik goede relaties opgebouwd met verschillende leveranciers om de beste kwaliteit te behouden. Dat Erik alleen het beste van het beste gebruikt is zeker terug te proeven in zijn gerechten.

Patron Cuisinier Erik en zijn vrouw Anja zorgen samen met het team voor dat Parkheuvel zich blijft ontwikkelen. De missie van de chef is om iedere dag weer topgerechten bij de gasten aan tafel te brengen. Met zijn allen zorgen zij ervoor dat je van een unieke beleving geniet!

Reviews
"Parkheuvel" Culinaire topcreaties 010 - 2110090 Heuvellaan 21, Rotterdam
4.45 out of 5 stars - 788 votes Zeer goed
8.9
Eten
8.9
Service
8.6
Sfeer
9
Gastvrijheid
  • 9.25

    Maaike Willeboordse-Smit

    Wat een fantastische avond. Het eten was heerlijk verfijnd. Voor ons sprong de sommelier er wel echt uit. Wat een passie en liefde voor zijn werk, hij nam ons mee in al zijn verhalen en de wijnen (en whiskey’s) smaakten nog nooit zo lekker. Echt een avond uit!
    10
    Eten
    10
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    8 oktober 2021
  • 7.75

    heerene

    Op een druilerige zondagmiddag genoten van een mooie lunch. Heerlijke gerechten en met name de in champagne gemarineerde coquilles waren heerlijk. De begeleidende wijnen super, soms een te uitgebreide toelichting van de sommelier. De bediening is zakelijk, vriendelijk maar wij misten wel de persoonlijke touch. In het restaurant waren mindere klanten met honden aanwezig, waarbij voor 1 klant zelfs een stoel werd aangeschoven zodat de honden aan te tafel zaten. Vervolgens mochten wij "meegenieten" hoe deze honden gevoerd werden aan tafel. Voor een restaurant met 2 sterren kan dit echt niet en was het een domper op onze ervaring.
    9
    Eten
    8
    Service
    7
    Sfeer
    7
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    4 oktober 2021
  • 8.75

    John G.

    In het kader van een culinair rondje NL deden we ook Parkheuvel aan. Prachtige culinaire creaties, heerlijk en verrassend van smaak in een gemoedelijke sfeer. Dit was de vierde keer dat we Parkeheuvel aandeden en absoluut de beste ervaring! Het gesprekje met Erik van Loo was een leuk 'toetje'! Jammer dat ons verzoek om de gerechten uitgewerkt te krijgen (ondanks toezegging en achterlating van e-adres) niet gehonoreerd werd.
    9
    Eten
    9
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    1 oktober 2021
  • 9.5

    Ronald TORENSTRA

    gastvrij onthaald, goed wijnarrangement bij geserveerd door iemand die perfect de inhoud van de wijn besprak, bijzonder lekkere amuses en werkelijk verrast dat zo iets simpels als tomaten zo lekker gemaakt, kan worden
    9
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    30 september 2021
  • 9.75

    Marcel Laterveer

    Personeel die hun vak verstaan, heel relax. Prima sfeer / uitzicht, maar vooral topbeleving in alles.
    9
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    28 september 2021
  • 8.75

    Minca

    We hebben een heerlijke middag gehad bij Parkheuvel. Genoten van lekkere gerechtjes met uitzicht op het water. Aardige bediening met een goede uitleg van de gerechten en de bijpassende wijnen.
    9
    Eten
    9
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    28 september 2021
  • 9

    Fred Kuipers

    prima lunch met wisselende smaakbeleving en goede bijpassende wijn.
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    25 september 2021
  • 9.25

    Nol

    Gemoedelijke sfeer. Goed en lekker eten. Gezellige bediening.
    8
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    24 september 2021
  • 8.25

    F Michel

    Supervriendelijk personeel en sommelier. Door hem gekozen wijnbegeleiding was perfect. De stoelen vond ik te hard om zo lang op te zitten. Vooraf 4 heerlijke amuses. Gerechten die er werkelijk uitsprongen: 1e coquilles gegaard in Champagne, 2e exact en perfect gegaarde kabeljauw met een mooie romige visbouillon, 3e by far het lekkerste vegetarische gerecht ooit gegeten, gerookt en zeer smeuige knolselderie.
    8
    Eten
    8
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    17 september 2021
  • 9

    Bart Dijkstra

    Goede gangen in goede hoeveelheden. In een plezierig tempo geserveerd met fijne wijnen en goede uitleg. Zeker een reisje waard.
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    11 september 2021
  • 9

    Boot

    Mooie ligging, we troffen het ook nog met het weer dus heerlijk buiten gegeten. Mooi aangekleed, voelde allemaal chic. Ondanks dat we met de bon kwamen, werden we goed geholpen, heerlijke gerechten en goede uitleg bij de wijn. Heerlijke combi met t eten. Water en brood werd constant bijgevuld, het was een fijne middag.
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    6 september 2021
  • 10

    Audrey Grootfaam

    Geweldig lekkere lunch met perfect geselecteerde wijn. Ook alcoholvrije wijnen pasten perfect bij de gerechten! Bediening heel gastvrij en vriendelijk! Echt een aanrader
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    29 augustus 2021
  • 10

    Charles van der Mee

    Heel erg genoten van 4-gangen All-in lunch, en gezien het mooie weer op het gezellige en mooie terras. Vriendelijk en professioneel personeel, uitstekende uitleg bij de verschillende wijnen door de Sommelier. Bediening rustig, inspelend op onze wensen en met duidelijke toelichting op de prachtige en kwalitatief hoogstaande gerechten. De opgemaakte borden waren plaatjes om van te genieten. Een fantastische middag die zeker voor herhaling vatbaar is.
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    26 augustus 2021
  • 10

    Ad

    Vorig jaar onder de indruk dus dit jaar retour. Ondanks het toch wel mooie weer was het terras niet ingedekt. Binnen enkele aanpassingen, vloerbedekking, andere kunstwerken en een prachtig nieuw glasservies van Spiegelau met de vormen van Zalto, toppie. Ik werd begeleid naar een tafel in het zonnetje aan het raam met uitzicht over de Nieuwe Maas, prima. Als aperitief een La Valinière Graves Blanc 2017 van Borie Manoux die goed beviel. Ernaast een hapjes trio strak gepresenteerd op een wit bankje. Om te starten een lange slanke krokante cilinder van knolselderij gevuld met crème van kalfszwezerik aan beide zijde afgewerkt met een crunch van zwarte olijf, prima van smaak en textuur. Tartelette gevuld met tartaar van tonijn en afgewerkt met poeder van rode biet en toefje dashi gelei, verfijnde smaken. Om af te sluiten een bombe van Reypenaer kaas op een kaaskrokantje afgewerkt met een plakje Amsterdamse ui. Milde kaas smaak met prima crunch. Op een groot wit bord een signature amuse. Gillardeau oester met kleine blokjes limoenmousse, erop een aardappelkrokantje met crème fraîche en Perle Imperial kaviaar, verrukkelijk. De eerste begeleider werd met veel achtergrond informatie gepresenteerd. Sauvignon Blanc 2019 van Castel Vento, gemaakt in een rijpe stijl, uitbundig aroma met tonen van tropisch citrusfruit, in de mond verfijnde zuren een een sappige licht minerale afdronk. Op een wit bord een ring van subtiel aangemaakte Noordzeekrabsalade waarop dunne schijfjes nectarine en perzik, stukjes hazelnoot, toefjes perzikcrème, bloemen blaadjes en kleine takjes dille. Aan tafel afgewerkt met een vinaigrette van perzik met tonkaboon. Smaken waar ik helemaal blij van werd, de sappige krab op de voorgrond waarbij een subtiele bite van de vruchten. De wijn was met zijn verfijnde citrusfruit een echte smaakversterker, top! (9,75) Verder met een Parkeuvel cuvée 2019 in Limburg gemaakt door St. Martinus. Een blend van 2 wijnen van verschillende druivensoorten (75% uit 2019 met lichte houtrijping en 25% uit 2020) gemaakt in een verfijnde frisronde sappige stijl. Op een prachtig bord de moderne uitvoering van een signature gerechte ontwikkeld in 2011. Een platte cilinder tartaar van wagyu sukade afgedekt met royale portie Perle Imperial kaviaar, afgewerkt met stukjes bieslook, zuurdesem krokantjes, blokjes zoetzure groente en kleine dotjes piccalilly. Sappig, zacht vlees met subtiele bite en decadente ziltigheid, wow. (9,5) Uit Côtes du Rhône, Les Becs Fins Blanc van Tardieu-Laurent gemaakt van voornamelijk Viognier en Grenache Blanc in een volle rijke stijl. Uit de keuken een klassieker ontwikkeld in 1992. Dat proef je, niet licht en fris maar rijk en hartig. Als basis een grote ravioli gevuld met bereiding van Bresse Kip op een bedje van bospadenstoelen, erop een dikke bruingebakken en gelakte langoustine afgewerkt met fijngesneden bieslook. Aan tafel afgewerkt met een romige kreeftensaus. Het was even omschakelen maar absoluut ouderwets lekker! (9,25) Van Corsica de Diplomate d'Empire 2015 van Abbatucci gemaakt van inheemse druiven in een verfijnde complexe stijl met aangename mineraliteit. Uit de keuken een vegetarisch gerecht. Als basis gebakken cantharellen afgedekt met een lobbige saus van Parmezaan waarbij aardappelkaantjes, gepocheerde kwarteleitjes, groene kruiden olie en vers geraspte Australische wintertruffel. Aan tafel afgewerkt met een schuimige cantharellen crèmesaus. Een royale portie, volle rijke smaken met aardse tonen waarnaast de heerlijke wijn net overeind bleef. (8,75) Chardonnay uit de Jura, Chantemerle 2016 van Jérôme Arnoux, complex aroma met subtiele oxidatieve toets, in de mond verfijnd en hoog in zijn zuren, wow. Ernaast een mooie compacte presentatie op een diep wit bord. Bruingebakken Zeebaarsfilet op een bedje van sojabonen waarbij beignets van taggiasche olijf, erop een opengewerkt aardappelkrokant. Aan tafel afgewerkt met een krachtige chorizo olijven jus. Volle smaken met mediterraanse toetsen en subtiele bite van de sojabonen, de wijn was met zijn heerlijke zuren een echte smaakversterker, prima! (9) Over naar rood met een Valpolicella Ripasso van Domini del Leone gemaakt in een soepele, frisse, licht gekruide stijl. Ernaast een heel modern gerecht van de jonge chef. zacht gegaarde kalfshartzwezerik in een licht krokante korst van gepofte zaden, ernaast doperwten, stukjes zilverui, hazelnoot en artisjokhart waarvan één helft met piccalilly poeder. Aan tafel afgewerkt met een frisse rodewijnsaus verrijkt met Vietnamese lange pepers. Mooie pure smaken met verrassende piccalilly toets en ongewone textuur door de zaden. De wijn sloot naadloos aan, genieten. (9,25) Uit Spanje een Viñas de Gain 2018 van Artadi, diepe kleur met paarse gloed, uitbundig aroma met tonen van rode bes en onrijpe pruim, in de mond medium hard en kruidig met mooie zuren. Uit de keuken een strakke presentatie met losse componenten. Een perfect gegaarde rugfilet van Veluws ree met een crunch van amandel verrijkt met beenmerg, ernaast een rouleau van wortel gevuld met Limburgs zuurvlees, toffe van wortel, geglazuurde wortel met kervel en uienchip gevuld met mosterdzaadjes. Aan tafel afgewerkt met de heerlijke eigen jus verrijkt met Chartreuse. Vlees mooi hoog op smaak met redelijk krachtige merg toets prima combinerend met de geperfectioneerde smaken van het garnituur. De wijn werd duidelijk wat eleganter naast deze volle smaken en hij vulde het gerecht aan met zijn zuren, complimenten. (9,5) Mijn maagje was inmiddels behoorlijk gevuld maar er kwam ook nog een dessert, o,o. Als dessertwijn een Tschida BA Red, ofwel een Beerenauslese van Blaufränkisch. Transparant oranje rood, aangenaam fris en rond met tonen van aardbei, rijpe rode bes en subtiele kruidigheid. Uit de keuken een tweetraps dessert in vrolijke kleuren. Onder een gelei van aardbei met toefjes crème fraîche versierd met bloemenblaadjes, verse aardbeien, toefjes crème suisse en bombe van aardbeienmousse op een dragoncrème met een crunch van pure chocolade. Op het tweede bord een quenelle sorbetijs van aardbei op mini parels van witte chocolade gekruid met timut peper (uit Nepal). Deze was bedekt met schuim van vloerbloesem en afgewerkt met toefjes aardbeiengel. Het eerste deel was mooi hoog op smaak, prima dragon toets en aangename crunch. Het tweede deel was lekker licht en fris waardoor de wijn wat ronder werd. (9) Als afsluiter nog een redelijk krachtige robusta espresso, zonder friandises want daar was echt geen plek meer voor. Bediening was uitstekend verzorgd. Redelijk beknopte presentaties van gerechten door de maître ondersteund door de chef met gedetailleerde presentaties van gerechten inclusief achtergrond informatie. Zeer uitgebreide presentaties met interessante weetjes van de wijnen door de sommelier. Top dat de sausen op tafel bleven. Samengevat was het een memorabele middag. De mooiste gerechten van het chefs duo kwamen deze middag voorbij. Van “ouderwets” tot modern, dat kom je zelden tegen. Ernaast een keurige wijnselectie geschonken in prachtig glaswerk. Dit in een luxe ambiance met uitzicht over de Nieuwe Maas. Wel een serieuze prijskaart maar dat was het dan ook helemaal waard. Bedankt.
    10
    Eten
    10
    Service
    10
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    21 augustus 2021
  • 9.25

    Isabel Rodriguez

    Heerlijk gegeten, personeel zeer vriendelijk en attent!
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Aanbieding
    19 augustus 2021
  • 9

    Elly van der List. Harderwijk

    Heerlijk gegeten belangrijk: niet gehaast! Goede sommelier. Vriendelijke bediening Waren 54 jaar getrouwd kregen felicitatie en desert met gefeliciteerd. Wordt zeer gewaardeerd!
    9
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    12 oktober 2020
  • 9.75

    Rob

    Super avond gehad. Willen zeker terugkomen.
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    10 oktober 2020
  • 8.5

    Erwin Hegen

    Eten was echt geweldig..... Alle smaakpapillen werden geprikkeld. Alle 6 gangen waren echt een feest. Sfeer was goed. Personeel voelde wat afstandelijk. Bij iedere tafel hetzelfde vaste riedeltje. Niets echt persoonlijk en aankijken van de klanten terwijl het riedeltje werd opgedreund was ook onvoldoende. Maar het geweldige eten is echt een aanrader.
    10
    Eten
    7
    Service
    8
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    2 oktober 2020
  • 9

    Mark

    Eten was heerlijk. In tegenstelling tot veel andere restaurants, kreeg mijn vriendin een volledig aangepast menu vanwege allergieën ipv hetzelfde gerecht met een element minder.
    10
    Eten
    9
    Service
    9
    Sfeer
    8
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    2 oktober 2020
  • 4.5

    Mike Van Der Zwan

    Het was allemaal prima, maar geen eureka momenten, ik zou geen gerecht weten op te noemen wat eruit sprong.. je hoopt op verrasende zuurtjes en zoetjes. ... het was allemaal wat zoutig, bouillonblok sausjes zeg maar.. en die sauskommen kan echt niet.. medewerkers niks mis mee, maar op dit niveau beetje op de auto pilot allemaal. De wijnpraatjes waren ronduit niet te volgen van de sommeljee :) .. ook een dingetje zijn de "auto-oppassers" incl bontkraagje en ballonetjes voor de deur... kan het restaurant niks aan doen, maar de toon is gezet voor de avond zeg maar.... alles beetje gedateerd...snel de makeover doen...
    5
    Eten
    5
    Service
    2
    Sfeer
    6
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    27 september 2020
  • 9.5

    Dennis Dirks

    Het leuke is dat je met vertrouwen naar dit restaurant toe gaat: in alle keren dat ik er geweest ben is het nog nooit tegen gevallen. Dat op zich schept natuurlijk ook wel weer verwachting. Gelukkig is deze keer die verwachting zeker uitgekomen of weer overtroffen: een nette vlotte bediening, maar wel uitermate correct, fantastische locatie en natuurlijk heerlijk eten. De signature ravioli met kreeft is en blijft echt een geweldige ervaring ... heerlijk.
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    9
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    27 september 2020
  • 9.5

    Richard Bader

    Erg lekker en verrassend. Fijne bediening. Mooi menu goed balans. Mooie wijnen, Dank voor de fijne avond
    9
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    26 september 2020
  • 9.75

    Anthony lammmrting

    restaurant met een reputatie natuurlijk, deels vanwege de sterren , deels vanwege het feit dat het al jarenlang tot de top in rotterdam behoord. Gelukkig is de reputatie terecht. Kwalitatief en qua smaken perfect, correcte maar niet overstijve bediening waar niets op aan te merken is
    10
    Eten
    10
    Service
    9
    Sfeer
    10
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    21 september 2020
  • 8.25

    Martin Prins

    Eigenlijk was alles wat te maken had met het heerlijke eten en de bijbehorende wijnen fantastisch, wat wel jammer was, is dat het onthaal door een wat oudere mevrouw ronduit kil was, "onder welke naam" klonk het kortaf(wat is er mis met goedemiddag, welkom etc,.?). We waren bijna omgedraaid, gelukkig heeft de rest van het bedienend personeel het meer dan goed gemaakt.
    9
    Eten
    9
    Service
    8
    Sfeer
    7
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    21 september 2020
  • 6.75

    peter lansberg

    Reputatie van een 2 sterren restaurant maakt dat de verwachtingen hoog zijn. Helaas werden deze verwachtingen niet gerealiseerd 1. restaurant was lastig te vinden - ruim 30 minuten rondgereden voor dat we de plek hadden gevonden (deels doordat navigatiesysteem niet door had dat het restaurant geen parkeermogelijkheid had en de locatie in een park was 2. ambiance was goed maar niet spectaculair wel vreemd dat bij sommige tafels een tafellaken aanwezig was bij andere tafels niet - in deze setting en prijsklasse een must voor alle tafels Bediening was correct en beleefd maar niet van het kaliber dat je zou verwachten. Bestelling van een Kir Royale werd niet begrepen door de vriendelijke jongedame maar wel zonder problemen geserveerd 3. aandacht van bedienend personeel was beleefd en vriendelijk maar zonder personal touch - het was druk maar toch is dat niet een veel tijd kostende en zeker sfeer verhogende interactie tussen personeel en gasten 4. het vijf-gangen menu was correct en zeker inventief met combinaties die intrigeerden maar de smaak was minder dan wij hadden verwacht - soms wat te zout en de angus entrecote was droog met weinig smaak. De vorm van de kookkunst was er maar de ziel ontbrak. in de prijsklasse van 50-75 Euro een prima restaurant maar voor 150 Euro per couvert niet wat wij hoopten en eerlijk gezegd ook verwachten. Eerste en laatste keer voor restaurant Parkheuvel
    6
    Eten
    7
    Service
    7
    Sfeer
    7
    Gastvrijheid
    Beoordeling via HEERLIJK Star edition
    10 september 2020