HEERLIJK.nl

De wijnen van Vins de Gilles

Chateau Saint Martin de la Garrigue, Picpoul de Pinet 2018:

80% van alle Picpoul wijnen worden gemaakt door coöperaties die jammer genoeg geen eer doen aan deze prachtige druivensoort. Want wat een mooie druif is dit, ik ondekte dat pas echt met deze wijn! Deze St Martin de la Garrigue heeft een prachtig ziltje, ondersteund door fruit, een zachte en fluwelen smaak met een mooie balans. Geen waterige, dunne wijn, wat helaas vaak voorkomt. De ultieme wijn bij zeevruchten en alles wat uit de zee komt.

Domaine Pouderoux, le petit Dernier 2019 (vooreen la Vista):

De druiven komen van de wijngaard van Cathy, de vrouw van Robert Pouderoux, die speciaal voor haar een assemblage heeft gemaakt van haar beste druiven. De liefde van de Franse man gaat door het vat! Robert is een meester in het maken van zachte, volle, ronde en fruitige wijnen: deze wijn is een ode aan zijn vrouw.

Les sorcieres du Clos des Fees 2019:

Een van de beste witte wijn uit de Roussillon... dat weet alle drie michelin sterren restaurant uit Parijs!!!! en voor de prijs van de goedkoopste top Bourgogne's. Biodynamische wijn gemaakt door Herve Bizeul, een 'geniaal prettige gestoorde' wijnman die wilde de wijn maken die hij geweldig vond. deze wijn is rijk, vol, romig, breed, van gekonfijte vruchten tot witte bloemetjes en mineraal, maar vooraal is deze wijn een extreem genoot om te drinken door zijn fluwelen smaak.

Domaine Pouderoux, Latour de Gres 2017:

Mensen die mij kennen weten dat de Roussillon een speciaal plekje in mijn hart heeft als het gaat om rode wijn. Voor mij staat de Roussillon voor magnifieke composities van Grenache, Syrah, de onmisbare Carignan en een langsfladderende Mourvèdre. De Vallée de l’Agly is de ‘berceau du rouge’: een van de beste plekken in Frankrijk om wijn te maken. En deze Latour heeft dan ook alles: hij is krachtig en vol van smaak, maar niet té. Hij is elegant en toegankelijk maar geen allemansvriend. Romig, rond en rijp met Franse kersen en een vleugje Hollandse drop: un peu comme moi, dus.

Floc de Gascogne blanc van Domaine Chiroulet:

Floc de Gascogne komt uit een heel oude recept uit de 16e eeuw. Samenstelling tussen de beste sappen van het jaar en de beste jonge Armagnac van het domeijn. Een bereiding van 18 maanden in oude vaten zorg voor de perfecte harmonie tussen het fruit en alcohol. Deze apertief/dessert wijn is fluweelLicht, romig, heerlijk zoet met een heerlijk friesheid en die zorg dat de wijn niet te zoet is. Heerlijk met fruit, ijs, eendelever, blauwe kazen….big surprise! Blijf weken goed in koelkast