All-inclusive formule nu ook massaal bij sterrenrestaurants

Nieuws overzicht > All-inclusive formule nu ook massaal bij sterrenrestaurants

Na vakanties, sushi en fitness, komen nu sterrenrestaurants ook steeds vaker met een all-inclusiveconcept. Tijdens de HEERLIJK Star-edition van de culinaire website HEERLIJK.nl kunnen consumenten de hele maand februari voor een vaste, scherpe prijs genieten van een all-in vijfgangenmenu bij diverse sterrenrestaurants.

Aan de actie nemen alleen restaurants deel die zijn onderscheiden met een of meer Michelinsterren. Alle serveren een all-in vijfgangenmenu: een aperitief, vijf gangen met bijpassende wijnen, water en koffie met friandises. Bij restaurants met 1 Michelinster kost het menu € 100,- bij restaurants met 2 Michelinsterren komt daar € 35,- bovenop.

Volgens HEERLIJK.nl neemt de populairiteit van all-inclusiveconcepten toe. Uit kwantitatief onderzoek onder de gebruikers van de website blijkt dat 69,7% de voorkeur geeft aan een all-in prijs bij bezoek aan een sterrenrestaurant.

''In onze verkoopcijfers zien we de laatste jaren all-in aanbiedingen enorm in populariteit winnen”, zegt Arthur Bassant, oprichter van HEERLIJK.nl. “Zowel de consument als restaurateur weet van tevoren waar zij aan toe zijn. Geen verrassingen bij de factuur, meer ruimte om te genieten.''

Dit nieuwe concept spreekt mij als chef aan”, zegt chef Erik van Loo van een van de deelnemende restaurants, Parkheuvel in Rotterdam. “Je kunt de gast een totaalbeleving bieden met een compleet vijfgangendiner, volledig in balans met de speciaal geselecteerde bijpassende wijnen.’’

In totaal nemen 35 Michelinsterren-restaurants in het hele land deel aan de HEERLIJK Star-edition. Consumenten kunnen onder meer terecht bij ‘t Nonnetje** (Harderwijk), Koriander* (Drachten), Fred** (Rotterdam), Aan de Poel** (Amstelveen), NIVEN* (Rijswijk), Cucina del Mondo* (Heerlen) en De Kromme Watergang** (Hoofdplaat).

De HEERLIJK Star-edition loopt van 1 tot en met 28 februari. Reserveren bij een van de deelnemende restaurants kan vanaf 17 januari via www.heerlijk.nl/staredition. Consumenten wordt geadviseerd er snel bij te zijn: de beschikbare plaatsen zijn beperkt.

Dinsdag 16 januari 2018 - Bron: HEERLIJK