Bekijk nu de Gault Millau gids van 2022!

Nieuws overzicht > Bekijk nu de Gault Millau gids van 2022!

De nieuwe Gault Millau gids is uit!

 

Elk jaar wordt er een lijst gepubliceerd met de beste restaurants van Nederland volgens de culinaire gids van Gault&Millau. De gids is al een tijdje uit maar voor de mensen die druk bezig zijn met vieren van het leven hebben wij de belangrijkste updates op een rijtje gezet. #vierhetleven

 

Op maandag 14 maart zijn de Gault&Millau-noteringen voor 2022 gepresenteerd bij Tivoli Vredenburg in Utrecht. Het maximaal te behalen punten bij de Gault Millau is 20 punten. Hieronder hebben we een aantal restaurants voor jou uitgelicht.

We beginnen bij De Groene Lantaarn. Dit restaurant heeft in 2020 een halve punt verloren maar heeft zichzelf weer herpakt en staat terug in de ranglijst met maar liefst 18 punten! Ook Jan Sobecki en zijn team klimmen weer verder omhoog. Zij weten dit jaar 19 punten binnen te slepen met Pure C.

 

Ook hebben we dit jaar een aantal nieuwkomers in de gids. Onder andere:

Brut 172, Flore, Kasteel Heemstede, Tilia, Julemont en tres mogen zich aan het lijstje toevoegen. 

 

Ten Slotte hebben we nog de absolute culinaire top van Nederland. Om te beginnen met  Tribeca. Dit restaurant uit het dorpse Heeze is de plek voor één van Nederlands grootste culinaire prestaties. Tribeca streeft naar perfectie die je op weinig andere plaatsen in de wereld zal vinden. Vervolgens hebben we Ciel Bleu. Dit restaurant is tijdelijk gesloten wegen een geplande keukenverbouwing. Ondanks de sluiting behoud Ciel Bleu de 19 punten van de vorige editie.

 

Nu zijn we aangekomen bij de twee koplopers van Nederland, namelijk Inter Scaldes en de Librije. Allebei scoren ze maar liefst 19,5 punt! Inter Scaldes wordt al lang gezien als een waarachtig bestemmingsrestaurant. Ze hebben een gestileerde en comfortabele manoir inclusief Engelse tuin waardoor ze een heel eigen setting hebben gecreëerd waar rust en seriniteit heerst. De Librije heeft weer een heel ander soort sfeer. Het begon als een gevangenis maar is uitgegroeid tot een culinair rijk der zinnen. Allebei zijn het fantastische restaurants. 

 

Ben je nou nieuwsgierig geworden naar de andere restaurants die in de lijst staan? Ga dan naar gault-millau.nl op de hele gids te zien.

 

Maandag 21 maart 2022 - Bron: https://www.gault-millau.nl/nl