Bib Gourmand 2020 bekend!

Nieuws overzicht > Bib Gourmand 2020 bekend!

De MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020 zet lokale lekkernijen en traditie in de spotlights
Michelin maakt met bijzondere fierheid de nieuwe selectie van de MICHELIN Gids Bib Gourmand Benelux 2020 bekend. In deze twaalfde editie verzamelen de inspecteurs van de MICHELIN Gids opnieuw heel wat fijne adresjes. De rode draad in deze selectie is het driegangen keuzemenu voor maximaal 39 euro. Elk bekroond restaurant verzekert een onweerstaanbare verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier.

Opwindende selectie
Het groeiende belang van producten uit eigen grond is een duidelijke trend in deze nieuwe editie van de Bib Gourmand. “Groenten en lokale producten worden steeds belangrijker,” vertelt Werner LOENS, selectiedirecteur van de MICHELIN Gidsen in de Benelux. “Ook de chefs willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek. Het voedt hun creativiteit. Tel daar de vele internationale invloeden bij, en u krijgt een opwindende selectie nieuwe Bib Gourmands.”

17 nieuw namen in Nederland
De zeventien Nederlandse restaurants die onderscheiden worden met een Bib Gourmand zitten volledig op deze lijn. Eten bij restaurants als Boompjes in Overloon en Plantage 87 in Oude Wetering gaat gepaard met een verrassende aanpak van groenten. Nederlandse chefs zijn steeds trotser op hun lokale grond. En terecht. Ook internationale schwung valt er niet weg te denken. Bij The Green Rose in Arnhem en Coperto Restobar in Zwolle worden de gasten bijvoorbeeld meegenomen op een fantastische wereldreis.

België & Luxemburg
De Belgische selectie verwelkomt achttien nieuwe inschrijvingen. Opvallend is dat hier meer wordt teruggegrepen naar de traditionele Franse en Belgische keuken. Bij gezellige restaurants als La Charcuterie in Sint-Gillis en Vino Vino in Namen worden smulpapen bijvoorbeeld verleid met de typische generositeit van bistroklassiekers. Er waait ook een vleugje Azië door de Belgische nieuwkomers. De intensiteit van Car Bon in Elsene en Station 3 in Kraainem laat amateurs van de Chinese keuken niet onberoerd. In het Groothertogdom Luxemburg worden twee restaurants bekroond met een Bib Gourmand. De bewerkte keuken van Two 6 Two in Strassen verleidt met zijn internationale aroma’s en technische beheersing. L’Atelier Windsor in Luxemburg is dan weer een must voor liefhebbers van gerechten die recht uit het kookboek van Auguste Escoffier komen.


De nieuwe en vervallen Bib restaurants in Nederland: 

Nieuwe Bib Gourmand: 
Auberge Jean & Marie (Amsterdam)
The Green Rose (Arnhem)
't Parkje (Bergen)
Bistro de Olliemölle (Borculo)
Raedthuys (Doetinchem)
DOYY (Eindhoven)
Publique (Den Haag)
Restaurant ñ (Den Haag)
DiVino (Hapert)
Gaar (Meerssen)
Suzie's en Van Aken (Oegstgeest)
La Fleurie (Oirschot)
Plantage 87 (Oude-Wetering)
Boompjes  (Overloon)
Klaas (Uitgeest)
De Beejekurf (Venray)
Coperto Restobar (Zwolle )


Vervallen Bib Gourmand:
Le Hollandais (Amsterdam)
Hoofdstad (Amsterdam)
Nacarat (Amsterdam)
DjaDjan (Bergen)
Hemingway (Bergen op Zoom)
Tante Blanche (Brummen)
Het oude Politiebureau (Ede)
Petrus & Paulus Hoeve (Lamswaarde )
Lime (Malden)
Versaen (Ravenstein)
Ayla (Rotterdam)
ElVi (Utrecht)
Flavours (Weert)
Het Seminar (Zenderen)
Herberg de Zoelensche Brug (Zoelen)

De Bib Gourmand Benelux 2020 wordt vanaf 22 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (België en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg).

Donderdag 7 november 2019 - Bron: Michelin Belux NV