Bløf-zanger Paskal Jakobsen en top-chef Edwin Vinke openen eetcafé in Middelburg

Nieuws overzicht > Bløf-zanger Paskal Jakobsen en top-chef Edwin Vinke openen eetcafé in Middelburg

Bløf-zanger Paskal Jakobsen begint samen met de Zeeuwse sterrenchef Edwin Vinke eetcafé ‘Hard en Ziel’ aan de Turfkaai in Middelburg. Op 5 oktober gaat de nieuwe horecazaak open voor het publiek. “Een droom die uitkomt”, verteld Jakobsen aan de Zeeuwse krant

Hard & Ziel is vernoemd naar het voormalige café in het pand aan de Turfkaai 3. “Die naam vonden we goed passen", zegt Jakobsen. De huisstijl wordt volledig aangepast aan hun eigen concept. Het wordt een restaurant waar je heerlijke streetfood kunt eten.

Op het menu komen gerechten vanuit alle windstreken, van een Thaise curry, broodje pulled pork, Mexicaanse wrap tot een vegetarische rookwortel. Die laatste is een persoonlijke favoriet van Jakobsen. “Samen met het broodje bietbal, gemaakt van rode bieten, ongelooflijk lekker.''

Mix van zelfbediening en service
Top-kok Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat ontwikkelde de recepten. “Ik ben al jaren bevriend met Edwin en we delen de liefde en interesse voor streetfood'', zegt de zanger. “En voor hem zat daar ook de uitdaging; laagdrempelige en bijzondere gerechten maken.

Hard & Ziel wordt het tegenovergestelde van haute cuisine. Het wordt een mix van zelfbediening en service. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen drankjes uit de koelkast pakken en dan je gerecht bestellen aan de balie. Vervolgens kunnen klanten plaatsnemen in het eetcafé of hun eten meenemen naar huis. 

Droom in vervulling
Met een eigen eetcafé gaat een droom in vervulling voor de Bløf-zanger. “Al jaren fantaseren Doortje en ik over een eigen zaak. We hebben in het verleden ook allebei in de horeca gewerkt. We steken niet zomaar geld in een restaurantje, we zijn er echt nauw bij betrokken, bij elke stap vanaf het begin.''

Hulp van alle kanten
De zanger zal door zijn drukke agenda met Bløf niet elke dag aanwezig zijn in Hard & Ziel. Toch zal hij er regelmatig zijn, want het lijkt hem geweldig om mee te helpen in de keuken.'' Top-kok Vinke heeft aan zijn eigen restaurant ook de handen vol, maar zal achter de schermen een belangrijke rol blijven spelen.

Maar ook uit andere hoek komt hulp. De Zeeuwse top-kok Michel Louws, die in meerdere sterrenrestaurants kookte, zal komende weken de jonge kok Nando van As inwerken. Hij gaat de keuken uiteindelijk zelfstandig draaien. Bedrijfsleider wordt Steffen Brinkhaus, voormalig eigenaar van de Middelburgse koffietent Robuust.

Hard & Ziel zal vijf dagen per week open zijn (woensdag tot en met zondag) van 12.00 tot 20.00 uur. Of Jakobsen af en toe wat gaat zingen in het eetcafé, weet hij nog niet. Ze spelen wel met de gedachte om leuke thema-avonden met muziek te organiseren. Maar eerst richten ze zich op de opening. Hard & Ziel gaat openen op vrijdag 5 oktober om 17.00 uur.

Woensdag 12 september 2018 - Bron: PZC Nieuws