Britse Pub krijgt twee Michelinsterren

Nieuws overzicht > Britse Pub krijgt twee Michelinsterren


Wanneer men aan een pub denkt, denkt men al gauw aan enorme bierpullen, eten in een mandje en nootjes op de vloer. Tegenwoordig is het wel anders en serveren zij restaurantwaardig eten, om dat te bewijzen heeft op 5 oktober een pub haar tweede Michelinster mogen ontvangen Dit is de eerste pub die in het bezit is van twee Michelinsterren.

 

The Hand & Flowers opende in het Britse Marlow (in Buckinghamshire) in 2005 haar deuren. Slechts een klein jaar later ontvingen zij de eerste Michelinster.

Het getrouwde koppel Tom en Beth Kerridge zijn de trotse eigenaren van de pub.

Chef-kok Tom Kerridge heeft een behoorlijke staat van dienst opgebouwd en heeft in diverse keukens gestaan van restaurants die ook in het bezit zijn van een Michelinster. Hij beschrijft het ontvangen van de tweede ster als ‘fantastisch’.

In een interview met  Daily mail zegt hij dat hij ‘zoiets als dit nooit had verwacht, je doet je best om goed te zijn, maar dit is fenomenaal’.

 

Michelingids redactrice Rebecca Burr geeft aan dat Tom Kerridge’s kookkunsten naar nieuwe hoogten zijn gestegen. De gerechten die hij serveert zijn vertrouwd maar zeer verfijnd en passen perfect bij de ontspannen omgeving van zijn charmante pub.

Andere pubs blijven niet ver achter, in de Michelingids van 2012 staan 13 pubs met een Michelinster waarvan er 3 nieuw zijn.

 

The Hand & Flowers ligt een ongeveer een uur ten westen van Londen en serveert al een 2 gangen lunch voor £12,50 en 3 gangen voor £16,50.

Maandag 10 oktober 2011 - Bron: HEERLIJK