Chef-kok Posthoorn begint voor zichzelf

Nieuws overzicht > Chef-kok Posthoorn begint voor zichzelf


Chef-kok Rogier van Dam, tot voor kort werkzaam bij Michelin sterrenrestaurant Posthoorn, opent op 1 juli zijn eigen restaurant Lastage in Amsterdam. Hij zal opgevolgd worden door Jeroen Bavelaar, de voormalige sous-chef van De Bokkedoorns in Overveen.

Van Dam vond dat hij er klaar voor was om zijn eigen visie neer te zetten. “Veel zal ik niet veranderen, het zit meer in een ander gevoel; in mij, in de zaak en dus ook op het bord,” aldus Van Dam. 

De chef-kok omschrijft het restaurant als volgt: “Lekker eten, lekker drinken, lekkere stoel en een mooi glas, verder moeten we het ook niet te moeilijk maken. Het pand aan de Geldersekade in Amsterdam is klein, maar fijn en boordevol karakter, een huiskamer waar ik dolgraag zelf een keer te gast zou willen zijn, daarom wisten we dat dit de locatie moest worden.”


 

Woensdag 16 juni 2010 - Bron: Misset horeca