De Librije grote winnaar vijfde editie Restaurant Awards

Nieuws overzicht > De Librije grote winnaar vijfde editie Restaurant Awards

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2019 zijn zojuist bekend gemaakt.  In twaalf uiteenlopende categorieën hebben de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem mogen uitbrengen op hun favoriete restaurants. De Librije*** (Zwolle) is voor de vijfde keer op rij betiteld tot “Het Beste Restaurant van Nederland”. Alhoewel het gros van de winnaars onder restaurants met een Michelinster is gevallen, is het opvallend dat vakbroeders ook niet-sterrenrestaurants als favoriet bestempelen.


Geef mij maar Amsterdam
Amsterdam gooit hoge ogen tijdens de Restaurant Awards van 2019.  Maar liefst vijf van de twaalf Awards zijn in onze hoofdstad gevallen. Het Amsterdamse The Roast Room heeft ook dit jaar de  strijd van het Rotterdamse CEO Baas van het Vlees gewonnen. Zij mogen zich wederom “Beste Vlees Restaurant” noemen.

Ook de vega- en flexitariërs zijn in Amsterdam aan het juiste adres! Bolenius* en De Kas mochten namelijk de Award voor “Beste Groente Restaurant” en “Beste Biologische Restaurant” in ontvangst nemen. Bolenius* heeft hiermee Niven* (Rijswijk) van de ‘groente-troon’ gestoten die hiervoor vier keer op rij de prijs won.


New Kid in Town
Het nog maar net geopende 212* werd afgelopen jaar door Michelin bekroond met een eerste ster. Naast deze prachtige waardering zijn ook de 500 beste chefs van Nederland het unaniem eens: 212* is dit jaar “Beste Nieuwkomer”.


Titelverdedigers
Opvallend dit jaar is het grote aantal terugkerende winnaars. Naast de Librije*** (Zwolle), De Kas (Amsterdam) en The Roast Room (Amsterdam), hebben nog drie andere toprestaurants de Award weten te behouden. Asian Glories (Rotterdam) is voor het 2e jaar op rij tot “Beste Aziatische Restaurant” gekroond. Ook Mario Uva (Wijdewormer) mocht zijn titel “Beste Italiaanse Restaurant” een 2e jaar behouden.


Koning Vis
De laatste titelverdediger tijdens deze editie is De Kromme Watergang** (Hoofdplaat). Zij  scoren een hattrick in de categorie “Beste Vis Restaurant”. Opmerkelijk is dat deze Award, al sinds het eerste jaar, Zeeland als thuisbasis heeft. Zullen de Zeeuwen ooit worden verslagen in deze categorie?


Nieuwsgierig naar alle winnaars en hun reactie op de uitreiking van de Awards? Ze zijn allemaal terug te vinden op www.restaurantawards.nl. Restaurant Awards 2019 is powered by:


              Vrijdag 25 januari 2019 - Bron: Restaurant Awards 2019