De Nieuwe Polderkeuken introduceert de eerste culinaire snackmuur van Nederland

Nieuws overzicht > De Nieuwe Polderkeuken introduceert de eerste culinaire snackmuur van Nederland

Vette hap uit de muur trekken is in Nederland een bekend beeld. Maar dat kan volgens Frank Streefland ook anders. Hij bouwt namelijk een heuse culinaire snackmuur bij zijn zaak in Stolwijk. "Nu de lockdown is verlengd en voor de horeca weer een extra onzekere tijd is aangebroken is het als ondernemer toch belangrijk om te blijven ondernemen om iets nieuws te bedenken", laat Frank weten. Op het pittoresk dorpsplein in Stolwijk voor de deuren van de Polderkeuken/ Polderkamer wordt een groen vlonderterras gebouwd waardoor je het gevoel krijgt dat je in een echt weiland staat in de polder.

De deuren van de Polderkamer worden voorzien van snackautomatieken die gevuld zullen zijn met ambachtelijke en  lokale culinaire gerechten. Hierbij mogen de stamppotten dit seizoen uiteraard niet ontbreken en maakt het team ook wat warme culinaire gerechten voor de fijnproevers. Zoals “Rivierkreeft-hotdogs met kreeftenmayonaise” en “Langzaam gegaarde Waardse sukade met eendenlever espuma en Hollandse aardappel”. Deze trek je uiteraard uit de muur.

Wat is een snackmuur zonder snacks? Er zijn bijvoorbeeld heerlijke Stolwijkse kaas-zwarte truffelbitterballen. En natuurlijk is ook aan de vegetarische alternatieven gedacht. Ook zijn er diverse koude gerechten voor take-away zoals de “poldermodder dessert”.

Voor de bob is het natuurlijk ook mogelijk om een alcoholvrije cocktail te nuttigen en een selfie te maken bij de Selfiewall. Voor de echte fans is er ook merchandise met #Poldersnackie.

Woensdag 27 januari 2021 - Bron: De Polderkeuken