'De smaak van de ziel' vanavond op tv!

Nieuws overzicht > 'De smaak van de ziel' vanavond op tv!

 


Voor elke culinaire liefhebber is er vanavond een must-see documentaire op tv.
 

‘De smaak van de ziel’ is een documentaire van regisseur Robbert So Kiem Hwat en duurt vijftig minuten. Hierin komen Erik van Loo, Cees Helder en Paul van Craenenbroeck aan het woord.
 

Erik van Loo praat onder andere over de complexheid van smaken, “die moet je gewoon beleven”. Van Loo is de chef-kok en eigenaar van Parkheuvel. In 2006 nam hij het restaurant van Cees Helder over. Het restaurant ging van drie naar één ster en in 2009 kreeg hij er weer een tweede ster bij.
 

Cees Helder, de chef die met restaurant Parkheuvel als eerste in Nederland drie Michelinsterren behaalde, spreekt over de periode in zijn leven toen hij stopte met koken. Ook is te zien hoe de altijd bescheiden en nuchtere Cees Helder met weemoed terugdenkt aan het allerlaatste bordje wat hij meegaf. Hardop heeft hij dat tegen zichzelf moeten zeggen, “dit is de laatste, hebben jullie dat gezien jongens”.
 

Paul van Craenenbroeck, die de laatste tijd veel in het nieuws is geweest vanwege zijn boek: ‘De magie achter de Michelinster’, praat over zijn ervaringen tijdens zijn periode als hoofdinspecteur bij Michelin. Zijn oordeel bepaalde welke restaurants er een ster (bij) kregen of moesten inleveren.
 

Vanavond te zien om 23:00 uur bij NCRV Dokument op Nederland 2. 
Klik hier om de trailer te bekijken

Maandag 21 november 2011 - Bron: HEERLIJK