De sterrenchef van The Jane in Antwerpen opent een nieuw restaurant & hotel

Nieuws overzicht > De sterrenchef van The Jane in Antwerpen opent een nieuw restaurant & hotel

The Jane-waardige maaltijden voor een betaalbare prijs. Dat is wat het nieuwe restaurant, August, vanaf april te bieden heeft.

Twee sterrenrestaurant The Jane in Antwerpen, waar chef-kok Nick Bril de sterren van de hemel kookt, staat voor veel liefhebbers op de culinaire-bucketlist. Mocht het tasting menu van 11 gangen voor € 160 echter iets te hoog gegrepen zijn, dan kan je binnenkort ook bij de buren van The Jane terecht voor een sterrenmaaltijd. In het nieuwe restaurant August, dat vlakbij The Jane is gevestigd, serveert Nick Bril binnenkort a la carte gerechten die niet onder doen aan de kwaliteit van The Jane. De prijzen van daarvan worden een stuk behapbaarder.

‘August wordt laagdrempeliger dan The Jane. Het seizoen gaat een belangrijke rol spelen, net als producten uit de streek. Sommige daarvan worden vlakbij gekweekt op de rooftop stadsboerderij van PAKT.’  Maar naast dat August een restaurant wordt komt er ook een hotel bij, wat voor ons Nederlanders natuurlijk goed uitkomt. Zodoende kan je of bij The Jane of in het restaurant van August heerlijk eten, inclusief wijn-arrangement! Waarna je daarna kunt overnachten in het hotel. Niemand die hoeft te bobben!

Zowel The Jane als August zijn gevestigd op het terrein van een voormalig militair ziekenhuis in Antwerpen, dat nu wordt verbouwd tot Het Groen Kwartier. The Jane zit in de voormalige kapel, August komt in het Augustijnenklooster. Het Augustijnenklooster wordt nu omgetoverd tot een hotel met 44 kamers, welness faciliteiten en een winkeltje. Van 7:30 tot 22:00 kan je er terecht voor ontbijt, lunch en diner. De verwachte openingsdatum is midden april dit jaar.

Woensdag 27 februari 2019 - Bron: Esquire