De Zwethheul wint Zilveren Oester

Nieuws overzicht > De Zwethheul wint Zilveren Oester

Een team van tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden nabij Rotterdam heeft de Zilveren Oester gewonnen. De kookwedstrijd werd gehouden tijdens de regionale vakbeurs Horeca Beurs Goes.

De overwinning betekent dat het tweekoppige team een ticket krijgt naar HongKong om daar stage te lopen in Amber, het tweesterrenrestaurant van de Nederlander Richard Ekkebus. Ekkebus was zelf naar Goes gekomen om als jurylid op te treden. 


De talentenprijs ging naar restaurant La Rive in Amsterdam. Ivy in Rotterdam ging met de stijlprijs aan de haal. En de persprijs tenslotte werd een prooi voor Het Gebaar in Antwerpen en Katseveer in Wilhelminadorp.

Mario Ridder, eigenaar van De Zwethheul, zegt beretrots te zijn op zijn winnende medewerkers; Martijn Wetsteijn (keuken) en Leroy Pechler (gastheer). ‘We hebben samen veel geproefd. Het verschil hebben ze gemaakt met details. Ik heb tegen de jongens gezegd dat als ze de details goed doen, ze eerste worden, maar dat ze bij fouten laatste worden. Dit is een mooi moment ook uit mijn carièrre’, aldus Ridder.

Wetsteijn en Pechler maakten het verschil met onder andere een amuse van gerookte forel met lavendel, een octopus met crème van knolselderij, Noordzeekrab met bloemkool, een tarbot gevuld met Zeeuwse oester en zuurkool en een dessert met ijs en een emulsie van Japanse whisky.

De Zilveren Mossel, een andere kookwedstrijd tijdens de vakbeurs, is gewonnen door ROC De Rooi Pannen in Tilburg. Het is voor de tweede maal op rij dat het Brabantse onderwijsinstelling de prijs pakt. 

Het winnende team bestaat uit de koks Joel Rammelsberg en Marco Knuiman, gastheer Jonathan Kint en gastvrouw Daisy Leijtens. Ze maakten indruk met hun driegangenmenu met als thema ‘Een reis door Azië’.


Woensdag 2 maart 2011 - Bron: Misset horeca