Deuren La Rive definitief gesloten

Nieuws overzicht > Deuren La Rive definitief gesloten

Deuren La Rive definitief gesloten
De deuren van het befaamde restaurant La Rive zijn voorgoed gesloten. Het restaurant heet nu Amstel Restaurant.

De General Manager van het InterContinental Amstel Amsterdam, Rudolf van Dijk, liet dit zouist weten aan De Telegraaf. ‘We hebben de brasserie en het restaurant gelijk getrokken. De naam is omgedoopt in Amstel Restaurant. Het staat voor de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Juist dankzij dit nieuwe concept hebben we ook weer veel lokale gasten meerdere malen mogen ontvangen. Lokaal is dan ook de basis van waaruit we het Amstel Hotel en restaurant verder zullen uitbreiden’, legt Van Dijk uit.

Van Dijk vervolgt: ‘We willen toonaangevend zijn en het hotel als luxe bestemming op de kaart houden. Op het menu herkent de gast ongecompliceerd en simpelweg goed eten en drinken. Met een prachtig uitzicht op de Amstel kunnen gasten met name op het terras van de nieuwe menukaart genieten. De coronasituatie heeft ervoor gezorgd dat we deze eerste veranderingen versneld hebben geïntroduceerd. Vanuit hier bouwen we verder. Het Amstel Hotel is van ons allemaal. De huiskamer van Amsterdam.’ De general manager kondigt aan dat er nog meer wijzigingen zullen volgen.

Over La Rive
La Rive was het restaurant in het Amstel Hotel in Amsterdam. De laatste chef-kok was Roger Rassin, die in 2008 de leiding overnam. Voorheen kookte onder meer Robert Kranenborg (1992-2000) en Edwin Kats (2000-2008) er. Vanaf 1994 had het restaurant 22 jaar achtereenvolgens één of twee Michelinsterren. In 2016 verloor het restaurant helaas haar ster. Michelin vond vrij vertaald dat La Rive de culinaire concurrentie niet bij kon benen. La Rive kreeg eind 1993 haar eerste ster in de gids voor ’94. In 1997 kwam daar een tweede bij die in 2001 na het vertrek van Kranenborg (1992 – 2000) weer verdween. In 2002 kookte Edwin Kats de tweede ster terug bij het Amstel Hotel waarna deze in 2006 weer verdween van de gevel.

Amstel Restaurant
Met een nieuw tijdelijk concept, waarbij hoge kwaliteit en ongedwongen comfort worden gecombineerd, staat het team klaar van het Amstel Restaurant voor je klaar. Zowel binnen, als buiten op het prachtige terras. Voor ieder een ruime keuze op de menukaart en prachtig uitzicht in een prettige setting. Een einde aan een mooi tijdperk voor La Rive en tegelijkertijd een nieuwe start voor Amstel Restaurant.

 

Maandag 17 augustus 2020 - Bron: Misset Horeca