Erik Tas opent zijn derde restaurant, restaurant ‘t Ganzenest, in het voormalige pand van Niven Kunz in Rijswijk

Nieuws overzicht > Erik Tas opent zijn derde restaurant, restaurant ‘t Ganzenest, in het voormalige pand van Niven Kunz in Rijswijk

Waar COVID-19 voor veel mensen voor zorgen en onzekerheid zorgde, bood het voor Erik Tas juist kansen. Erik Tas is chef en ondernemer van Restaurant Bij Erik en buurman Bistro NR. 11 in Leidschendam. Twee toptenten, waarvan restaurant Bij Erik onderhand uit zijn jas begint te groeien. Daarom besloot hij om het pand van voormalig sterrenrestaurant Niven in Rijswijk over te nemen. zoals Erik Tas zelf zegt “het is een fantastische plek die veel mogelijkheden biedt”. 

Erik Tas is een ondernemer in hart en nieren. Het is belangrijk dat je in deze tijd denkt in oplossingen en niet in problemen. De ondernemer in Tas ziet kansen ondanks de coronatijd. ‘Je kunt je niet in een hoekje laten drukken. Je moet blijven handelen en niet klagen.' 

De naam van het restaurant is voortgekomen uit de geschiedenis van het pand. Voordat restaurant Niven in het pand zat, zat er namelijk een restaurant genaamd 't Ganzenest in het pand. Harry Visbeen was toentertijd de eigenaar en chef-kok van het restaurant. Het leuke is dat Harry en Erik altijd contact hebben gehouden. 

De keuken die gevoerd zal worden in het restaurant, is een verlengstuk van de keuken die gevoerd wordt bij restaurant Bij Erik. Als Erik het nieuwe restaurant zou moeten omschrijven, zou hij het omschrijven als een stijlvol restaurant met gepaste allure, waar de kwaliteit hoog ligt, maar wel toegankelijk is.

Wordt er over drie jaar gesproken over restaurant 't Ganzenest, dan zal er volgens Erik gezegd worden “Jezus, wat een toptent”. Wij  van HEERLIJK.nl zijn in ieder geval razend enthousiast geworden en kunnen niet wachten tot we er HEERLIJK kunnen gaan genieten.

Donderdag 23 juli 2020 - Bron: Erik Tas