HEERLIJK is eerlijk, hier kan het nóg goedkoper...

Nieuws overzicht > HEERLIJK is eerlijk, hier kan het nóg goedkoper...

Bij HEERLIJK kan je in Nederland tegen de scherpst mogelijke tarieven eten, maar HEERLIJK is eerlijk, hier kan het nog goedkoper....

In Singapore zijn de eettentjes snel én goed. Zo goed zelfs, dat ze de Michelingids halen. Het eetstalletje van Chan Hon Meng in Singapore, is een van de twee eetstalletjes die vorig jaar een Michelinster kregen. De eettenten staan in een ‘Hawker centre’, die in de jaren ’70 zijn ontstaan.

Tegenwoordig zijn er honderden van zulke centres in Singapore. Ze horen onlosmakelijk bij de culinaire cultuur van de stad. Ondanks de Michelinster, is het er geen formele bedoening. Ongeacht van afkomst of status zit iedereen door elkaar op krukjes, en bestellen gerechten bij de eetstallen die hen bevallen.

Wat maakt het dan zo extra bijzonder? Eten in een food centre is goedkoop, gemakkelijk, vers en bijna altijd goed. Héél erg goed zelfs. Naast de twee Michelinsterren werden er zeventien Bib Gourmands aan hawkers uitgedeeld, de onderscheiding voor „exceptioneel goed voedsel voor een gematigde prijs”.

HEERLIJK is eerlijk, wij bieden in Nederland graag méér dan lekkere prijzen voor de Nederlandse toprestaurants. Maar in Singapore vind je het goedkoopste gerecht met een Michelinster ter wereld. Een portie Hainanese chicken rice kost ongeveer 2 euro!

Trek gekregen? Vergeet dan niet te kijken op www.heerlijk.nl/aanbieding!

Maandag 18 december 2017 - Bron: NRC